Je leest:

Je hebt een nieuw bericht!

Je hebt een nieuw bericht!

Weet jij welk geluid bij welk socialmediaplatform hoort?

Auteur: | 1 september 2023

Internet heeft de manier waarop we met elkaar communiceren fundamenteel veranderd. Ons dagelijks leven is haast niet meer voor te stellen zonder social media. Maar hoe goed ken jij de notificatiegeluiden? Test het in de quiz!

Uitgelicht door de redactie

Psychologie
‘Humor maakt een beladen onderwerp toegankelijk’

Biologie
Red de vlinder, maar doe het niet stiekem

Biologie
Boe, zegt de koe

Ping! Je telefoon gaat. Is het je crush die je een meme via Instagram stuurt, je moeder die een nieuwe post op Facebook heeft gezet, of je maat die vraagt wanneer jullie weer een biertje gaan drinken via WhatsApp? Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2023 blijkt dat de gemiddelde Nederlander gebruikmaakt van 4,4 socialmediaplatforms, wat een stijging is ten opzichte van voorgaande jaren. Zeker twintigers en dertigers spannen daarin de kroon; die gebruiken gemiddeld bijna zes platforms.

En we zijn maar druk met al die social media: per dag spenderen we gemiddeld 114 minuten aan het checken van onze berichten. Social media is dan ook niet meer weg te denken uit zo’n beetje elk aspect van het leven, of het nou privé is of werk. Nu het zo’n wezenlijk onderdeel uitmaakt van onze dag, zouden we met gemak de notificaties uit elkaar moeten kunnen houden, toch? Doe de quiz en test jouw kennis van het pingen, tsjilpen en rinkelen van social media.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 01 september 2023

Thema: Wij zijn het web

Peter König voor NEMO Kennislink
Wij zijn het web
In ‘Wij zijn het web’ nemen we jou mee in de wondere wereld van web en internet. We willen je inzicht geven in hoe het internet zich overal om jou heen begeeft en wat dat betekent. Zodat jij de wereld om je heen, die in een razend tempo verandert, beter begrijpt. Zonder verstrikt te raken in het web. NEMO Kennislink maakt dit thema in samenwerking met SIDN fonds en COMMIT/.
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.