Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Een week vol luchtkastelen en maffiabazen

Clara Stegehuis voor NEMO Kennislink

Vaak zien mijn werkdagen er redelijk hetzelfde uit: artikelen schrijven, programmeren op mijn computer en proberen wiskundige stellingen te bewijzen. Afgelopen week zag er anders uit, volgepland met leuke evenementen.

Woensdag

Eerst een vergadering, waarin we op de hoogte worden gesteld van hoe het gaat met de afdeling. Daarna volgt het jaarlijkse afdelingsuitje. Dit jaar spelen we een spel waarbij we het centrum van Eindhoven doorlopen om vragen te beantwoorden, en de maffiabaas moeten vinden. Ons team heeft er flink de pas in, en slaagt erin om bijna zeven kilometer door het centrum van Eindhoven te lopen, wat gezien de grootte van Eindhoven al een hele prestatie is. Na verschillende gewone voorbijgangers te hebben gevraagd of zij misschien een maffiabaas zijn, vinden we ook de echte maffiabaas. Tijdens het toepasselijke Italiaanse buffet vinden we uit dat al ons lopen geen effect heeft gehad: een ander team heeft meer vragen beantwoord dan wij, terwijl ze minder hebben gelopen!

Het sportteam van Clara, met Clara helemaal rechts onder.

Clara Stegehuis voor NEMO Kennislink

Donderdag

Tijd voor de jaarlijkse sportdag! Samen met negen andere PhD studenten gaan we de strijd aan met ongeveer vijftig andere teams van medewerkers van de universiteit. We sjouwen met zware kazen, klimmen over een opblaasbaar parcours, spinnen en bowlen: voor iedereen is er wel een spel bij. Niet zo gek, want wat is er nu leuker dan over opblaaskastelen rond te springen, en over waterbanen te glijden als je weken achter je bureau en computer hebt doorgebracht? Ons team doet dan ook enthousiast mee met alle spellen. Nadat we sommige spellen onterecht hebben gewonnen, en andere onterecht hebben verloren, vieren we onze prestaties nog met een uitgebreide barbecue.

Luchtkastelen beklimmen.

Clara Stegehuis voor NEMO Kennislink

Vrijdag

Het PhD career event. Nu ik over de helft van mijn PhD traject ben, vraag ik me soms af wat ik daarna zou willen en kunnen doen. Het carrière-evenement voor PhD studenten besteedt aandacht hieraan. Verschillende mensen die hun PhD al een tijd geleden hebben afgerond vertellen waar ze daarna terecht gekomen zijn. Dit kan van alles zijn: onderzoeker, manager of ondernemer met een eigen bedrijf. Daarna volgt een bijzondere workshopronde.

PhD career event waar Clara bij was.

Clara Stegehuis voor NEMO Kennislink

De docent opent de workshop door iedereen een vragenlijst te geven, waarna hij op een soort zestiende eeuwse viool een muziekstuk speelt terwijl wij de vragenlijst invullen. Vragen als ‘Wat zou je doen als je genoeg geld had om alles te doen wat je wilde?’ zetten mij in ieder geval wel aan het denken. Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet precies weet wat ik wil, maar gelukkig heb ik daar ook nog wel even de tijd voor.

Workshop van het PhD career event waar Clara bij was.

Clara Stegehuis voor NEMO Kennislink

Nu weer terug naar het gewone werken!

ReactiesReageer