Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Drie nieuwe Faces of Science!

Suzanne van de Kerk

Hoera, Faces of Science heeft drie nieuwe bloggers! Sophie Reinders blogt over Facebook in de zestiende eeuw, Nico Claassens over de goed-nieuwsbacterie E. Coli die op licht gaat groeien en Merel Burgering over haar onderzoek bij slimme zebravinken.

15 maart 2016
Suzanne van de Kerk

Sophie Reinders

Sociale media zijn overal om ons heen. Bijna iedereen heeft wel een Facebook- of Linkedinprofiel, Instagram- of Twitter-account. Maar wist je dat in de zestiende-eeuw ook al een soort Facebook bestond? Ruim vierhonderd jaar geleden hield een groep adellijke vrouwen een zogenaamd album amicorum (‘amicorum’ is Latijn voor ‘van vrienden’) bij waarin familie en vrienden liedteksten, gedichten, tekeningen en spreuken schreven. Vaak penden ze zelf ook in hun album. Net zoals wij op Facebook schrijven. Lees er alles over op het nieuwe blog van onze kersverse blogger Sophie Reinders: Facebook bestond 400 jaar geleden al!

Nico Claassens

‘Wat doe je voor werk?’ ‘Ik werk met bacteriën!’ Zo beginnen gesprekken over het onderzoek van Nico Claassens vaak. De meeste mensen kennen bacteriën wel uit het nieuws, maar meestal is dit het slechte nieuws. Regelmatig lees je over antibioticaresistente ziekenhuisbacteriën en voedselvergiftigingen veroorzaakt door bacteriën.

Nico wil vooral veel goed bacterienieuws met jullie delen. Hij doet onderzoek naar de E. Coli bacterie, die hij wil voeden met licht, in plaats van suiker. Lees hier meer over hoe Nico sleutelt aan het DNA van darmbacterien tijdens zijn zoektocht naar de bijzoner-goed-nieuws-bacterie.

privearchief Merel Burgering

Merel Burgering

Op woensdagen is het leven van Merel Burgering soms even kleurrijk als de vogels die ze onderzoekt. In de ochtend bestudeert ze haar zebravinken in Leiden, daarna rent ze naar de trein om in de middag werkgroepen over de anatomie van onze hersenen te geven aan Tilburgse studenten. Ren met haar mee op haar nieuwe blog

ReactiesReageer