Placeholder

Sofie Bongers

  • email
  • linkedin

Sofie Bongers (1998) vond het maar lastig toen ze een studie moest kiezen. Ze vond zoveel interessant: van filosofie tot taal en van onderwijs tot cultuur. Na wat gepuzzel kwam ze uit bij de studie Nederlands in Nijmegen, waar al die onderwerpen terugkwamen. Met name haar fascinatie voor taal en hoe dit als instrument kan bijdragen aan de boodschap voor een groter publiek.

“Wat wil je daar dan mee gaan doen?”, was een vraag die haar vaak werd gesteld, maar die ze niet wist te beantwoorden. Tot ze in het oude vriendenboekje van haar zusje keek, waar ze zelf ook in stond. Bij de vraag: “Wat wil jij later worden?”, stond “journalist”, omgeven met glinsterende glitterplaatjes. Blijkbaar had ze het idee om journalist te worden al veel eerder, maar dat was haar ontglipt. Eigenlijk wel een heel goed idee van haar tienjarige zelf.

Ze besloot nog een master Journalistiek en Nieuwe Media te volgen aan de Universiteit Leiden en te gaan schrijven over alles wat met taal te maken had, zowel over taalwetenschappelijk onderzoek als letterkunde. In de journalistiek kon ze al die interesses combineren en inmiddels schrijft ze voor verschillende media, waaronder NEMO Kennislink, waar ze bijdraagt aan het thema 'Over taal gesproken'.

Alle publicaties van Sofie Bongers