Onze partners

Partners van NEMO Kennislink stellen ons in staat extra aandacht te genereren voor relevante onderwerpen of vakgebieden.

Om onze lezers breed te informeren, werken we samen met veel verschillende partijen. Die samenwerking kan uitmonden in content-creatie, content-uitwisseling of producties-op-maat. Online, in boekvorm of tijdens events.

We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe samenwerkingen die ons in staat stellen onze ambities te realiseren. Dus, als u denkt dat NEMO Kennislink iets kan betekenen voor uw organisatie, neem dan vooral contact met ons op via Jeroen Wiegertjes of Giovanni Stijnen.

Partners die vakgebieden en thema’s steunen

Kennisinstellingen en -organisaties helpen ons meer te publiceren over onderwerpen en thema’s die extra aandacht verdienen. Deze partners van NEMO Kennislink ondersteunen vakgebieden en of thema’s.

Bijzondere samenwerkingen

Om zoveel mogelijk impact te hebben, werken we graag samen met organisaties waarvan de missie de onze kan versterken. We maken deel uit van een groot netwerk binnen de Nederlandse wetenschapscommunicatie.

Partners waarmee we projecten hebben afgerond

In het lange bestaan van NEMO Kennislink hebben veel partijen uit zeer verschillende disciplines bijgedragen aan onze site. Ook al is de samenwerking op een gegeven moment afgerond, we zorgen ervoor dat de waardevolle content nog steeds beschikbaar is. Hier vindt u een selectie.

Waarom samenwerken met NEMO Kennislink?

NEMO Kennislink slaat al bijna twintig jaar een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en het leven van alledag. Samen met onze collega’s van NEMO Science Museum en onze partners uit de wetenschap en de media willen we wetenschap en technologie in de kern van de Nederlandse cultuur plaatsen.

Puike redactie

Albert Einstein zei dat je moeilijke zaken moet uitleggen ‘zo eenvoudig als het kan, maar niet eenvoudiger dan dat’. Onze redacteuren kunnen dat, getuigen complimenten van lezers, docenten én wetenschappers. Toegang tot actuele wetenschap vraagt bij ons niet meer voorkennis dan iemand heeft, die aan de bovenbouw van havo of vwo begint.

Uitstekende vindbaarheid

Dat heeft in de loop der jaren geleid tot een uitstekende vindbaarheid op de zoekmachines: ongeveer tweederde van de 350.000 bezoeken per maand komt via Google. Google waardeert dat en heeft ons een zogenaamde Google Grant toegekend, waarmee we Google Ad Words mogen inzetten om nog meer publiek naar onze site te krijgen. Deze Google Grant zetten we voornamelijk in om de themaʼs die we met partners opzetten extra onder de aandacht te brengen. We verspreiden onze informatie via onze wekelijkse gratis nieuwsbrief en via Facebook en Twitter.

Continuïteit

Kennislink bestaat sinds 15 april 2002 en veel van de meer dan tienduizend artikelen die we in de loop der jaren hebben gemaakt, kunnen we nog steeds naar voren halen als de actualiteit daar om vraagt. We hebben ons eigen content management systeem en zorgen ervoor dat de url van artikelen tot in lengte van jaren gelijk blijft.

Hergebruik

We vinden het belangrijk dat onze artikelen hun weg vinden naar lezers. De content op NEMO Kennislink is daarom voor niet commercieel gebruik meestal gratis te gebruiken (kijk hier voor de voorwaarden). We hebben hiervoor een API en widget ontwikkeld en we juichen het toe als onze content wordt opgenomen in catalogi. Zo worden we gebruikt door Kennisnet in EduRep en door Bicat, het systeem dat in veel bibliotheekcatalogi gebruikt wordt. Neem contact op over de mogelijkheden met Ruth Visser.

Kennisontwikkeling en Europese projecten

NEMO Kennislink werkt samen met verschillende academische partners zoals het Athena Instituut (VU), TU Delft aan kennisontwikkeling op het gebied van wetenschapscommunicatie en publieke betrokkenheid bij wetenschap en technologie. We maken ook deel uit van de ScicomLab commissie van SciComNL. En via Ecsite, de Europese organisatie van science centers en wetenschapsmusea zijn we betrokken in internationale programma`s gericht op public engagement en Responsible Research and Innovation (RRI). O.a. Synenergene.