Kleine haarballen maken enzymen beter bruikbaar
NWO-onderzoeker Saskia Lindhoud vond een nieuwe manier om enzymen in te pakken, met geladen polymeren die als een haarbal om de enzymen heen zitten. Dit maakt enzymen veel beter bruikbaar.
NWO-onderzoeker Saskia Lindhoud vond een nieuwe manier om enzymen in te pakken, met geladen polymeren die als een haarbal om de enzymen heen zitten. Dit maakt enzymen veel beter bruikbaar.
Dr. Cristianne Rijcken won gisteren tijdens de manifestatie ‘Holland Innovation’ in de Utrechtse Jaarbeurs de Simon Stevin Gezelprijs voor technologisch toptalent. Ze wist tijdens een korte presentatie de jury te overtuigen van de kracht van haar nieuwe nanobolletjes-concept voor d...
Haaruitval, misselijkheid, bloedarmoede… vrijwel iedere kankerpatiënt heeft last van deze bijwerkingen tijdens chemotherapie. Ze ontstaan doordat de geneesmiddelen niet specifiek in de tumor terecht komen. Cristianne Rijcken kwam hiervoor met een oplossing: bolvormige “drugskoeriers” die...
Waspoeders zijn – gezien hun samenstelling – een hightechproduct. Toch weten we nog niet wat er op moleculaire schaal gebeurt als een oliedruppel in een zeepoplossing terechtkomt. Computersimulaties brengen meer klaarheid.
Een onaangename eigenschap van melk is de neiging tot overkoken. Waarom kookt melk over?