Echt brood en tóch glutenvrij
Brood zonder gluten, maar mét knapperige korst en luchtige structuur. Dat bakte levensmiddelenonderzoekster Lieke van Riemsdijk bij Wageningen University. Dankzij minuscule bolletjes melkeiwit.
Brood zonder gluten, maar mét knapperige korst en luchtige structuur. Dat bakte levensmiddelenonderzoekster Lieke van Riemsdijk bij Wageningen University. Dankzij minuscule bolletjes melkeiwit.
Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum en Plant Research International, onderdeel van Wageningen UR, hebben ontdekt hoe tarwegluten gemaakt kan worden dat veilig is voor patiënten met coeliakie. De onderzoekers publiceren hun bevindingen deze week in het wetenschappelijk tijds...
Het volgen van een glutenvrij dieet, zonder dat daar een medische indicatie voor is, zou volgens onderzoekers van de Harvard Medical School schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarbij gaat het specifiek om mensen die glutenvrij eten om de voedseltrends te volgen en niet om mensen die Co...