Faces of ScienceLang leve 'de biodiversiteit'!28 mei 2021Lang leve 'de biodiversiteit'!‘De biodiversiteit’ is een belangrijk maar ook vaak een nietszeggend ‘containerbegrip’. Er gaat een complexe wereld achter schuil maar voor veel mensen is het slechts een buzzword. Toch geven we er al...
Faces of ScienceFaces of Science op de radio #14 Jetske Vaas11 september 2018Faces of Science op de radio #14 Jetske VaasHoe verspreidt het roze plantje Coralita zich op de Caraïbische eilanden en wat is er tegen te doen? Daar doet Jetske Vaas onderzoek naar en ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Invasieve exoten niet altijd onaangename gasten28 december 2018Invasieve exoten niet altijd onaangename gastenOverwoekerende invasieve plantenexoten in een gebied zijn meestal een slecht teken, omdat ze de biodiversiteit bedreigen. Toch zorgen ze niet alleen voor schade.
Japanse duizendknoop doet rivierpeil stijgen24 augustus 2017Invasieve planten vergroten de kans op een overstromingRotterdam kondigt code rood aan vanwege schade door de Japanse duizendknoop. Marlies ter Voorde schreef in 2017 over dit lastige onkruid.
Agressieve aanslag op voedselketen31 januari 2025Exoten in de polder: Aziatische hoornaarDe Aziatische hoornaar rukt op. Slecht nieuws, stellen experts. Niet alleen zijn de diertjes agressief en de steken pijnlijk, maar ze zorgen ook voor een aanslag op de voedselketen.