Weekend van de Wetenschap

in De Studio van NEMO

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober 2022 is De Studio van NEMO geopend van 12.00 – 17.30 uur. Toegang is gratis! Je dient wel een tijdslot te reserveren. De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.


Energy Junkies

Tijdens het weekend van de wetenschap kun je in De Studio van NEMO de tentoonstelling Energy Junkies gratis bezoeken.

Een verwarmd huis, een snelle magnetronmaaltijd en altijd en overal bereikbaar zijn via je telefoon. In ons dagelijks leven zijn comfort en gemak eindeloos beschikbaar. Maar vrijwel alles in ons leven zou tot stilstand komen bij het wegvallen van één bron: energie. En dit thema blijkt actueler dan ooit, zowel in de politiek als bij de consument. Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat staan centraal in de tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. Lees meer over Energy Junkies


Project Morgen

Tijdens het weekend van de wetenschap kun je in de Studio van NEMO Project Morgen gratis bezoeken.

Hoe ziet de wereld van morgen eruit? Welke rol spelen wetenschap en technologie daarin? Project Morgen is een ontdekkingsreis naar de toekomst. Neem alvast een kijkje in de wereld van morgen en ontdek hoe we rondrijden in solarauto’s, geheel zelfvoorzienend zijn en onze huizen koelen met mosbegroeiing. Lees meer over Project Morgen

In Project Morgen werkt NEMO samen met onderzoekers en partners in kennis en kunst om de toekomst te verkennen.


Workshop: Eat your Bugs

Tijdens het weekend van de wetenschap kun je op zaterdag 1 oktober in De Studio van NEMO tussen 13:00 – 17:00 uur gratis deelnemen aan de workshop Eat your Bugs .

Ben jij benieuwd hoe insecten smaken? En hoe gezond ze nou eigenlijk zijn? Neem deel aan de workshop Eat your Bugs en ontdek alles over de voedingsbron van de toekomst. Tijdens de workshop leer hoe je zelf de lekkerste insectenhapjes maakt en hoe je er ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

De workshop vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 1 oktober en heeft geen specifieke starttijd, je kunt zonder reservering tussen 13:00 en 17:00 aansluiten wanneer het jou uitkomt.


Over het Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst. Op 1 en 2 oktober beleef je live wetenschap en technologie. Kijk backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea op honderden locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


Bereikbaarheid

De Studio van NEMO is te vinden op het Marineterrein in het centrum van Amsterdam. De locatie is goed te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Parkeren op het Marineterrein zelf is niet mogelijk.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

Lees meer over de bereikbaarheid.

01-10-2022
Tijd: 12.00 - 17.30 uur
Locatie:
De Studio van NEMO
Kosten: Gratis
Reserveer tickets