16 september 2015

Weg van terug geweest

Het is ondertussen even geleden dat ik een blog heb geschreven, en met reden: het was behoorlijk druk! Hierbij een update van wat er het afgelopen half jaar allemaal gebeurde.

Begin februari begon ik aan de Westfälische Wilhelms-Universität Münster in Duitsland aan een postdoc – een onderzoekspositie na je promotie. Dit op een beurs van de DFG, de Duitse variant van NWO dat wetenschappelijk onderzoek financiert. Was ik hier net lekker begonnen, kreeg ik bericht dat mijn Marie-Curie-beursaanvraag was goedgekeurd om onderzoek in Londen te gaan doen. Tja, wat doe je dan? Enerzijds sprak het onderzoek in Münster me erg aan en was ik daar net begonnen, weinig zin om weer alles op nieuw te moeten gaan regelen om naar Londen te gaan. Anderzijds is de Marie-Curie beurs wel een prestigieuze Europese beurs, en een perfecte kans om aan mijn eigen onderzoeksideeën te werken, in tegenstelling tot het werken aan een onderzoeksproject dat door de professor in Münster was uitgedacht. Wel echt een luxe probleem trouwens, zo maar kunnen kiezen!

Kort maar krachtig Al vrij snel gaf dat laatste toch de doorslag: ik ga mijn eigen onderzoek doen in Londen! In overleg met de Duitse professor besloot ik om vijf maanden in Münster te blijven, tot eind juni, om het net-begonnen onderzoek daar tot een redelijk eind te brengen. Overigens is dat zeker gelukt, ik heb twee wetenschappelijke artikelen geschreven met mijn collega’s daar en deze kan ik volgende week gaan presenteren in Los Angeles! Maar meer hierover in een volgende blog (hiervoor heb ik al een foto klaar liggen van een… eum… interessant verkeersbord).

The fellowship Na mijn tijd in Münster ben ik lekker twee maanden thuis in Nederland geweest. Vakantie, Londen voorbereiden en gewoon even van de zomer genieten met mijn vrouw (ja, in de tussentijd ben ik ook nog eens getrouwd!). Inmiddels ben ik al weer ‘weg van terug geweest’, en net begonnen aan de City University London als research fellow (begunstigde van een onderzoeksbeurs). Hierover in de komende maanden natuurlijk meer.

Terug van weg geweest Al met al, zijn het dus erg drukke maanden geweest en zal het je hopelijk niet verbazen dat het dus even wat stil was. Maar nu blijf ik voorlopig echt in Londen voor mijn onderzoek en zal ik eens wat laten zien van het leven als postdoc!

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.