09 mei 2016

Wat doet Edje tegenwoordig?

Ed, de dikke alg, heeft zeker niet stil gezeten de laatste tijd. En dat geldt voor mij, als vaste verzorger van Edje, ook. Eind januari moesten Ed en ik ons proefschrift verdedigen. Van te voren is zo’n verdediging allemaal gedoe, maar het is fantastisch leuk om voor een commissie wijze mannen en vrouwen vier jaar onderzoek te verdedigen.

En, zoals ook op de foto te zien, sta je er niet alleen voor tijdens zo’n verdediging. Paranimfen Jelmer en Gerben zorgden voor extra dekking op de flanken terwijl Edje het gehele speelveld overzag. Het is bijzonder dat wij in Nederland zo’n mooie ceremonie hebben om vier jaar onderzoek af te sluiten. Sinds mijn verdediging loop ik wat minder op de universiteit rond maar de algen hebben me nog niet losgelaten.

De promotie van Peter Mooij (en Edje)
privearchief Peter Mooij

De wereld redden

Op het moment ben ik namelijk druk doende geld voor vervolgonderzoek bij elkaar te krijgen. Daarnaast ben ik lekker bezig met mijn populair wetenschappelijke boek met de prachtige titel De Dikke Alg – hoe algen de wereld gaan redden.

Ik sprak laatst met een gerenommeerd algenwetenschapper over mijn boek en vertelde de ondertitel. Zijn reactie: “Leuk, fictie, daar houd ik wel van.” Dat is natuurlijk een extra stimulans om het grote publiek te laten zien hoe algen wel degelijk bij kunnen dragen aan een betere wereld. Als er geen onverwacht writers-block opduikt, ligt het boek ergens in september in de winkel!

Laatste bijdrage

Dit blog is, voor nu, mijn laatste bijdrage aan het Faces of Science project. Hartelijk dank voor alle reacties en mailtjes, ik heb altijd met veel plezier voor Faces of Science geschreven. Wellicht duik ik, of Edje, af en toe nog op in de blogs van collega / vriend / paranimf / nieuwe Faces of Science Gerben. En van de algen zijn jullie sowieso nog niet af!

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.