02 juni 2014

Vooruitschuiven

Leuke dingen versus het monster

Het einde van mijn promotieonderzoek is in zicht. Na ruim vier jaar onderzoek doen, staat er nog maar één ding op mijn to do-list

Hersenlessen Alleen nog ‘even’ het afsluitende hoofdstuk schrijven van mijn proefschrift (samenvatting van voorgaande hoofdstukken en toekomstblik). Ik schuif het steeds weer voor me uit, er zijn namelijk zoveel leukere dingen die ik kan gaan doen. En het meest bijzondere van alles is dat dingen die normaal gesproken helemaal niet zo leuk zijn, nu opeens mijn volledige aandacht krijgen. Ik zie als een berg op tegen dat laatste hoofdstuk en ik snap zelf eigenlijk niet zo goed waarom dat zo is.Ik heb mijn begeleider (prof. Jeroen Geurts) moeten beloven dat ik alleen nog maar focus op ‘het monster’. Verder mag ik niets anders doen. Geen hersenlessen geven op middelbare scholen en geen columns schrijven. Ik mag me niet laten afleiden.

Maxima en Koffietijd Maar hoe kan ik nou nee zeggen tegen een verzoek om in Koffietijd op RTL4 iets te vertellen over Multiple Sclerose (MS; de ziekte waar ik de afgelopen jaren onderzoek naar heb gedaan) en over Wereld MS dag? En hoe kan ik nee zeggen tegen een activiteit waarbij Hare Majesteit Koningin Maxima aanwezig is?

Hanneke met Frans Bauer
Hanneke Hulst voor NEMO Kennislink

Kletsen met Frans Bauer Ik kan geen ‘nee’ zeggen tegen leuke dingen en vanmorgen reed ik dan ook naar de villa van Koffietijd in het Gooi. Nog voordat ik de villa binnen ging, stond ik in de tuin te kletsen met Frans Bauer. Over MS. En over mogelijke therapieën om symptomen van MS te verlichten. Ik krijg een microfoontje opgespeld, mijn gezicht wordt ‘geplamuurd’ en m’n blonde lokken vallen mooier dan anders. Met een gezonde spanning ga ik in gesprek met Pernille La Lau en een MS-patiënte over de ziekte MS en welke activiteiten gepland zijn op Wereld MS dag (28 mei).

Aangenaam! Na afloop voel ik me blij, ik ben tevreden over mijn bijdrage aan dit korte stukje TV. Ik heb er energie van gekregen en heb ineens zin om dat monster bij z’n horens te pakken en het laatste hoofdstuk op te schrijven. Proefschrift AF. Maar voordat ik daaraan begin, schrijf ik snel deze eerste blog voor Faces of Science. Aangenaam kennis te maken. Ik ben Hanneke, MS onderzoeker bij VUmc, de komende periode zal ik jullie mee laten ‘kijken’ in mijn leven als wetenschapper.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.