12 juli 2019

Op weg naar Kaga Bandoro

Veldonderzoek naar kinderrechten in een oorlogsgebied

Hoe doe je veldonderzoek naar kinderrechten in een oorlogsgebied? Volg me op mijn avonturen in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar ik onderzoek doe naar het recht op onderwijs voor kinderen. Ik vlog over mijn belevenissen.

Hallo! Mijn naam is Marieke en ik doe promotieonderzoek naar kinderrechten, in Maastricht. Mijn onderzoek bestaat uit meerdere case studies, waarbij ik probeer te begrijpen waarom niet alle kinderrechten worden gerespecteerd.

Ik tijdens veldwerk in de Centraal Afrikaanse Republiek
Marieke Hopman voor NEMO Kennislink

Onderwijs in de Centraal Afrikaanse Republiek

Eén van deze cases is het recht van kinderen op onderwijs in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). In 2016 ben ik twee keer naar de CAR geweest om daar te onderzoeken hoe het zit met rechten van kinderen, en hun recht op onderwijs in het bijzonder. In 2017 ben ik teruggereisd om de resultaten van het onderzoek met de lokale bevolking te delen. Tijdens deze reizen heb ik vlogs gemaakt.

De komende maanden deel ik die vlogs hier. Zo kun je mijn avonturen in de CAR op de voet volgen! Vandaag deel ik de tweede video, waarin ik voor het eerst op reis ga naar een stadje (Kaga Bandoro), waar nog een gewapend conflict aan de gang is.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.