02 december 2015

Last minute stress

De niet-geschreven blogs, deel 3:

Het najaar stond in het teken van twee conferenties.

De eerste conferentie was begin oktober, het FIGO congres. Hiervoor had ik in maart samen met het UTAMP-trial onderzoeksteam een abstract (een samenvatting van wat je wilt presenteren) ingediend, met de gedachte dat tegen de tijd dat de conferentie zou plaatsvinden we toch zeker wel klaar zouden moeten zijn met het onderzoek en data-analyse. Dit bleek optimistisch, maar gelukkig ook haalbaar met wat last minute stress. Drie dagen voor de conferentie had ik de data geanalyseerd zodat we die konden presenteren. Ik wacht nog op de definitieve, dubbel-gecheckte data voor ik het officieel in een artikel kan opschrijven en ook hier met jullie de resultaten kan delen. Wat ik in ieder geval al wel kan zeggen is dat het veelbelovend is!

De presentatie ging uiteindelijk erg goed!
Joyce Browne

En mede dankzij een genereuze beurs van Share-Net, het Nederlandse platform voor seksuele en reproductieve gezondheid en aids, konden ook mijn Ghanese collega’s, Dr Damale (links) en Dr Maya (rechts) hierbij aanwezig zijn. (Ander leuk feit is dat dankzij deze beurs we ook het artikel open-access kunnen publiceren en een vervolgbijeenkomst in Nederland in januari kunnen organiseren, maar hierover een andere keer meer!).

Joyce Browne

Het FIGO congres was ook een uitstekende manier om een zeer enthousiaste en leuke groep Nederlandse onderzoekers (en één Vlaamse!), gynaecologen, arts-assistenten en hoogleraren te leren kennen en meer te weten te komen over het onderzoek waar zij zich mee bezig houden.

De groep Nederlanders waarmee ik in het Holland House verbleef.
Joyce Browne

En tenslotte, het Holland House waar ik met de groep Nederlanders in verbleef was prachtig en met dít uitzicht:

Prachtig uitzicht vanuit het Holland House.
Joyce Browne

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.