Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Geen ivoren toren voor mij

Op TV!

Heb je het klokhuisfilmpje over mijn werk al gezien? Hoe leuk is dat!

Serious Games
Zo kom je met je onderzoek ineens gewoon bij je doelgroep – kinderen en hun ouders – thuis binnen. Een paar weken terug had ik weer een filmploeg op bezoek: het game programma Gamekings. Ze maakten een item over serious games en wilden mij als deskundige een aantal vragen stellen over hoe je games in kunt zetten voor een gezonde leefstijl. En vorige week is het blad van de Suikerunie Suiker in perspectief uitgekomen met daarin een interview over mijn onderzoek.

Impact op de samenleving
Super leuk al die interviews en opnames, maar het belangrijkste wat je moet doen als promovendus is wetenschappelijke artikelen schrijven en zorgen dat ze gepubliceerd worden in goede wetenschappelijke tijdschriften. Maar wie leest deze tijdschriften nu eigenlijk? Vooral collega onderzoekers, wat natuurlijk ook heel belangrijk is om de kennis verder door te ontwikkelen.

Praktijk
Maar bereik je ook mensen die jouw kennis in praktijk kunnen brengen? Op die manier kun je met je onderzoek namelijk écht van betekenis zijn voor de samenleving. Daarom vind ik de samenwerking met TNO voor mijn promotieonderzoek zo geweldig. Ik kan me namelijk helemaal vinden hun missie om kennis en mensen te verbinden om zo tot innovaties te komen die het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. Oftewel met je onderzoek proberen de samenleving te verbeteren :).

Nominatie
Hoe fantastisch was het dan ook om te horen dat ik genomineerd ben voor de EMGO+ Societal Impact Award! Dit is een prijs voor een onderzoeksproduct met de grootste maatschappelijke relevantie in de gezondheidszorg. Tijdens de jaarlijkse EMGO+ bijeenkomst op 5 juni werd de winnaar bekend gemaakt. Omdat ik op Bali zat, nam mijn copromotor Mai Chin A Paw de honneurs waar en gaf werkelijk een wervelende pitch waarbij ze de hele zaal liet swingen op Just Dance!

http://www.youtube.com/watch?v=Z9Q7HjFsV_E&feature=youtu.be

Swingen op Just Dance
Jammer genoeg hebben we niet gewonnen, maar toch weer super leuke exposure voor ons onderzoek.

ReactiesReageer