22 maart 2016

FoS blogger Monique Simons wint proefschriftprijs VvBN

FoS-blogger Monique Simons heeft de tweede prijs gekregen van de Vereniging van Bewegingswetenschappen voor haar proefschrift over Active Video Games.

Monique krijgt de tweede prijs voor haar proefschrift van de Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland.
privearchief monique simons

De Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland (VvBN) rijkt de prijs jaarlijks uit om kwaliteit van onderzoek op het gebied van bewegingswetenschappen te belonen en te bevorderen. De jury, die bestaat uit hoogleraar Andreas Daffertshofer(Vrije Universiteit), universitair hoofddocent Matthijs Hesselink (Maastricht University, hoogleraar bij het Radboud UMC Sander Geurts en Claudine Lamoth, universitair hoofddocent bij het Universitair Medisch Centrum Groningen bekeken een twintigtal proefschriften. Ze beoordeelden deze op originaliteit, relevantie voor bewegingswetenschappen, kwaliteit van de methode en kwaliteit van de resultaten en conclusies.

proefschriftprijs

Jorik Nonnekes van het RadboudUMC won de eerste prijs voor zijn proefschrift Balance and gait in neurodegenerative disease: what startle tells us about motor control. Hij won daarmee ook een geldbedrag van 500 euro. De derde prijs ging naar Sietse Rispens van de Vrije Universiteit voor zijn proefschrift A walk on the wild side. Fall-risk assessment from daily-life gait.

De tweede prijs voor Monique
privearchief monique simons

Monique en haar collega-wetenschappers kregen de prijs afgelopen vrijdag 18 maart uitgereikt tijdens het VvBN symposium 2016.

Monique tijdens haar pitch bij het VvBN symposium over haar proefschrift Active Video Games
privearchief Monique Simons

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.