10 november 2016

Faces of science in de klas

De blogs van Faces of Science zijn vooral bedoeld voor scholieren en studenten die staan voor een studiekeuze of carrièrestap, zodat ze een idee krijgen wat het betekent om wetenschapper te zijn. Als inspiratie over onderzoek en verschillende studies en onderwerpen.

De Faces of Science zijn een groep jonge wetenschappers die bloggen over hun onderzoek, leven en passie binnen een project op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink.

Faces of Science laten scholieren en studenten nadenken over hun studie of carrière. Ze inspireren en geven inzicht hoe het is om wetenschapper te zijn en wetenschappelijk onderzoek te doen.

Er is lesmateriaal voor lessen voor 5/6 VWO ten behoeve van Studie en Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) voor een les van 30-45 minuten. Dit gratis lesmateriaal kun je downloaden via deze link.

Hier vind je een overzicht van de Faces ingedeeld op schoolvak en regio zodat relevante faces geselecteerd kunnen worden.

De Faces kunnen ook uitgenodigd worden om op scholen over hun onderzoek en werk te vertellen. Als er een afspraak is gemaakt voor een Face of Science voor de klas, is het ook mogelijk om deze Face van te voren vragen te stellen over zijn of haar onderzoek, hoe het is om te promoveren en in de wetenschap te werken. Faces of Science vinden het erg leuk om dit soort nieuwsgierige vragen van scholieren tijdens hun les/college te beantwoorden. Zo weten ze waar scholieren interesse in hebben en kunnen ze daar op inspelen bij hun voorbereiding voor Faces of Science voor de klas. Een Faces of Science is gratis, maar de Face vraagt wel een reisvergoeding voor een college voor een schoolklas.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.