Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Drie nieuwe Faces of Science, hoera!

Faces of Science voor NEMO Kennislink, m.m.v. Marco de Swart

Faces of Science heeft weer drie nieuwe bloggers: Sophie Hermans, Lucas van der Deijl en Leanne Jansen. Sophie doet onderzoek naar een quantuminternet, Lucas naar de radicale taal van Descartes en Spinoza en Leanne naar de beeldvorming van Cicero.

Sophie Hermans

Sophie Hermans voor NEMO Kennislink

Sophie, wat onderzoek je nu eigenlijk? Die vraag krijgt Sophie Hermans regelmatig van mensen die niet zo goed op de hoogte zijn van haar onderzoek naar een quantuminternet. Inmiddels weet ze dat het antwoord; “Gewoon, een quantuminternet, hoezo?” niet afdoende is.Met een hand vol borrelnoten geeft ze daarom tijdens feestjes met familie en vrienden een uitleg van 1 of 5 minuten (en soms een uur) over wat borrelnoten en quantuminternet met elkaar te maken hebben. Borrelnootjes zijn nooit meer hetzelfde na het lezen van haar blog. Je leest het in Sophie, wat onderzoek je nu eigenlijk?

Lucas van der Deijl

Marco de Swart voor NEMO Kennislink

Lucas van der Deijl

Lucas doet onderzoek naar de taal van de verlichting van de filosofen René Descartes en Benedictus de Spinoza. In zijn eerste blog vertelt Lucas wat het belang is van zijn onderzoek. Over de twee filosofen zijn al boekenkasten vol geschreven, maar over hoe deze radicale denkers met taal omgingen is nog niet zoveel bekend. Lucas wil graag weten hoe deze rationele denkers de taal van de Verlichting veranderden en duikt daar met hart en ziel in. Ook schreef hij een tweede blog over het idiote toeval van zijn eigen leven. Of was het misschien wel helemaal geen toeval dat hij nu promoveert op dit onderwerp? Je leest het in zijn blog de idiote toevalligheid van het leven.

Leanne Jansen

Leanne Jansen voor NEMO Kennislink

Leanne Jansen

Vroeger dacht Leanne Jansen dat geschiedenis een brei met jaartallen en een hoop feiten was, maar nu ze historische verslagen uit de oudheid leest ontdekt ze hoe smeuïg die verhalen kunnen zijn. De geschiedwerken die in de oudheid geschreven zijn, lijken in sommige opzichten meer op een historische roman dan op de teksten uit haar vroegere geschiedenisboek. De historici uit de oudheid zijn niet geïnteresseerd in jaartallen. Zij vertellen bijvoorbeeld welke slechte grappen politici maakten om hun collega’s belachelijk te maken; ze fluisteren ons in hoe de keizers geheime plannen smeedden om hun moeder te vermoorden; of ze beschrijven in geuren en kleuren de triomftocht van een grote generaal door het centrum van Rome. Je leest er alles over in haar eerste blog wijsheden uit de oudheid

ReactiesReageer