20 mei 2014

Algen vangen voor gevorderden – aflevering 1

Op zoek naar algen.

Ik ga reis en neem mee: lege buisjes. Het doel van mijn onderzoek is namelijk om een zo dik mogelijke alg te vinden. Beter gezegd, uit de groep algen waar ik een experiment mee begin vind ik de dikste. Dus hoe groter de groep is waar ik mee begin, hoe groter de kans dat ik een enorme dikzak te pakken krijg. Om met een zo groot mogelijke algendierentuin te beginnen verzamel ik overal buisjes water. Want, hoe helder het water ook is, er zitten altijd wel een paar algen in. Dus wat doe je als in Andalusië een waterput tegenkomt?

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.