Event
Event

Living Looonger

Een tentoonstelling over ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn

Mensen van allerlei leeftijden zitten aan tafel met feesthoedjes op, als in een kringverjaardag
Mensen van allerlei leeftijden zitten aan tafel met feesthoedjes op, als in een kringverjaardag
DigiDaan

Bezoek vanaf 19 januari 2024 Living Looonger. Een tentoonstelling over de toekomst van veroudering in De Studio van NEMO in Amsterdam. 

Living Looonger

Een tentoonstelling over ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn

Datum & tijd

5 januari 2025


Locatie

De Studio van NEMO


Kosten

€7,50

De afgelopen 150 jaar is onze levensverwachting verdubbeld. De tentoonstelling Living Looonger belicht een aantal belangrijke vragen rondom ouder worden.  Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Of moeten we juist onze sterfelijkheid omarmen door betekenis te geven aan ons leven in plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven? En wat kunnen we zelf doen om zo vitaal mogelijk en levenslustig oud te worden?

Living Looonger gaat over ouder worden, jong blijven, samen leven en sterfelijk zijn. In verschillende zones ontdek je alles over de toekomst van veroudering. Test je biologische leeftijd, ontdek wat je zelf kan doen om zo lang mogelijk te leven en denk mee over een wereld waarin we steeds ouder worden.

In deze tentoonstelling ervaar je wat je zelf kan doen om het meeste uit je levensverwachting te halen. We duiken in de mysteries van veroudering, bekijken manieren om zo lang mogelijk vitaal te blijven en laten behandelingen zien die het ouder worden kunnen vertragen of misschien wel helemaal tegengaan, met alle risico’s van dien. Kunnen we in de toekomst dan ook 150 worden, of een millennium oud? En wat doet zo lang leven met je levenslust of verhoudingen in de maatschappij? Doen we er misschien beter aan onze sterfelijkheid te omarmen en te oefenen met de dood?

In de tentoonstelling is ook kunst te zien van onder meer Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en de korte film Institute of Isolation van Lucy McRae. 

Locatie

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De tentoonstelling en programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur. De tentoonstelling Living Looonger is te bezoeken vanaf 19 januari 2024.

Tickets en prijzen

Reserveer een ticket met starttijd.

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
  • Stadspas Amsterdam, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis

Lang zal je leven x Living Looonger

NEMO Kennislink sluit middels het thema Lang zal je leven met een onafhankelijk journalistieke insteek aan bij de tentoonstelling Living Looonger. Op enkele punten in de tentoonstelling zorgt NEMO Kennislink voor verrijking en nemen we samen met experts bijdragen van bezoekers onder de loep.