Event
Event

Living Looonger

Een tentoonstelling over ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn

Mensen van allerlei leeftijden zitten aan tafel met feesthoedjes op, als in een kringverjaardag
Mensen van allerlei leeftijden zitten aan tafel met feesthoedjes op, als in een kringverjaardag
DigiDaan

Bezoek tot en met december 2024 Living Looonger. Een tentoonstelling over de toekomst van veroudering in De Studio van NEMO in Amsterdam. 

Living Looonger

Een tentoonstelling over ouder worden, jong blijven en sterfelijk zijn

Datum

T/m dec 2024


Locatie

De Studio van NEMO


Kosten

€7,50

De afgelopen 150 jaar is onze levensverwachting verdubbeld. De tentoonstelling Living Looonger belicht een aantal belangrijke vragen rondom ouder worden.  Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Of moeten we juist onze sterfelijkheid omarmen door betekenis te geven aan ons leven in plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven? En wat kunnen we zelf doen om zo vitaal mogelijk en levenslustig oud te worden?

Living Looonger gaat over ouder worden, jong blijven, samen leven en sterfelijk zijn. In verschillende zones ontdek je alles over de toekomst van veroudering. Test je biologische leeftijd, ontdek wat je zelf kan doen om zo lang mogelijk te leven en denk mee over een wereld waarin we steeds ouder worden.

In deze tentoonstelling ervaar je wat je zelf kan doen om het meeste uit je levensverwachting te halen. We duiken in de mysteries van veroudering, bekijken manieren om zo lang mogelijk vitaal te blijven en laten behandelingen zien die het ouder worden kunnen vertragen of misschien wel helemaal tegengaan, met alle risico’s van dien. Kunnen we in de toekomst dan ook 150 worden, of een millennium oud? En wat doet zo lang leven met je levenslust of verhoudingen in de maatschappij? Doen we er misschien beter aan onze sterfelijkheid te omarmen en te oefenen met de dood?

In de tentoonstelling is ook kunst te zien van onder meer Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en de korte film Institute of Isolation van Lucy McRae. 

Locatie

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De tentoonstelling en programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12.00 - 17.30 uur. De tentoonstelling Living Looonger is te bezoeken vanaf 19 januari 2024.

Donderdagavond in De Studio

Om de week op donderdag is er een extra programmering in De Studio, aansluitend bij de thema's in de tentoonstelling. Relax met een soundbath, laat je inspireren bij een theateravond over rouw, ontdek de wetenschap achter voedingssupplementen of kom een avondje lachen over ouder worden. Bekijk het volledige programma.

NEMO Kennislink

Met het thema 'Lang zal je leven' sluit NEMO Kennislink met een onafhankelijk journalistieke insteek aan bij de tentoonstelling. Ook onderzoekt NEMO Kennislink samen met experts de bijdragen van bezoekers in een aantal onderdelen van de tentoonstelling, zoals toekomsttekeningen en bucketlijstjes.

Tickets en prijzen

Reserveer een ticket met starttijd.

  • Toegangsprijs volwassenen: € 7,50
  • CJP pas, College- of studentenkaart: € 3,75
  • Ticket NEMO Science Museum: gratis
  • Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
  • Stadspas Amsterdam, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider van een bezoeker met een beperking/begeleider met Autipas: gratis