Sociale Wetenschappen

De sociale wetenschappen bestudeert de relaties tussen de mens en zijn sociale omgeving. De studie houdt zich bezig met het functioneren van de menselijke maatschappij en de onderlinge verhoudingen tussen individuen. Hierdoor hopen we meer inzicht te krijgen in hoe de maatschappij in elkaar zit. Nederland is belangrijk in het onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen op maatschappelijk gebied van onder meer antropologie, pedagogiek en technologie en maatschappij. Binnen Kennislink worden sociaalwetenschappelijke inzichten gegeven op het gebied van politiek, het onderwijs of de multimedia. De vraag hoe deze ontwikkelingen kunnen doorwerken in jouw dagelijks leven of dat van jouw medemens is daarbij een belangrijke leidraad.

Marloes van Amerom lijdt aan een ongebreidelde vorm van nieuwsgierigheid die ze het liefst op een veelvoud van onderwerpen loslaat. Toen bleek dat je als journalist pas echt onbeschaamd vragen kunt stellen, verruilde ze de academische wereld, waarin ze promoveerde in de Sociale Geografie, al snel voor die van de (wetenschaps)journalistiek. Na enige jaren in Groot-Britannie en Zuid-Afrika vertoefd te hebben, is ze nu weer ‘firmly rooted’ in Nederland. Vroeg opstaan is niet een van haar hobby’s en hoewel ze graag beweert gastvrij te zijn worden harige achtvoeters zonder pardon de deur uitgeschopt.

“De werkelijke ontdekkingsreis bestaat er niet in dat men men nieuwe landschappen ontdekt, maar dat men de wereld met nieuwe ogen bekijkt.”

Marloes van Amerom
Redacteur Maatschappij
Bekijk 748 artikelen over sociale wetenschappen
Zoeken en filteren in
Sociale Wetenschappen
Filter & zoeken