Het is superdruk! Maar wil toch even iets van me laten horen:
Het is superdruk! Maar wil toch even iets van me laten horen:
Promoveren is goed te vergelijken met het lopen van een marathon. In deze blog pas ik tips uit de hardloopsport toe om aan te geven hoe je de promotie het meest effectief kunt ‘uitlopen’.
Is het een probleem dat ‘vrienden’ op social media niet allemaal ‘echte vrienden’ zijn? Dat hangt ervan af: de online netwerken van jongeren worden anders beoordeeld dan die van volwassenen.
Gisteren gaf ik op het Oerol theaterfestival een college naast een toneelstuk over de relatie tussen Suriname en Nederland. De organisatie vroeg mij om in dagboekvorm te evalueren wat deze ervaring mij gebracht heeft. Het zal ook weer eens niet, met die kunstzinnige types :)
And now, the end is near; And so I face the final curtain.
Voor veel vrouwelijke wetenschappers is seksisme nog steeds een dagelijkse realiteit.
Wetenschap communiceren naar een groot publiek is een kunst. Een kunst die niet alle wetenschappers van nature in zich hebben. Tenslotte is het doen van gedegen wetenschappelijk onderzoek, en de resultaten beschrijven in een wetenschappelijke publicatie, iets heel anders dan diezelfde resultat…
Vrijdag 19 juni verzorgt Fransje Molenaar een heus Oerol-college op Terschelling.
“Waarom Ghana?” is meestal de tweede vraag die ik moet beantwoorden als het over mijn onderzoek gaat (de eerste vraag “Wat voor onderzoek doe je?”, lokt dit ook inderdaad wel uit).
Mode maken in de gevangenis? Dat klinkt als de ideale combinatie tussen mijn favoriete hobby en mijn werk!
Voor de supermarkt in het kustdorp waar mijn ouders wonen, staat een man met een accordeon. Hij is drie koppen kleiner dan ik ben, maar dat valt vandaag niet zo op, aangezien ik in een rolstoel word voortbewogen.
’s Ochtends vroeg om 05.00, in het pikkedonker, op een fietsenschuurtje klimmen. Alles voor de wetenschap! Of eigenlijk… omdat ik het stiekem gewoon leuk vond om te doen.
Meer dan 150 acts beleven die gaan over kunst en wetenschap? Kom dan 6 juni naar Groningen.
Net dobberde ik nog rond op de Great Barrier Reef. Ik ben voor twee weken in Australië. Heerlijk om hier te snorkelen, te luieren en te zonnen. Al ben ik hier niet echt voor vakantie natuurlijk, maar om een psychiatrie congres te bezoeken.
Op een bepaald moment in je promotietraject kom je op het punt van ‘afronden’. Op dat punt ben ik nu.
Afgelopen zondag was Barbara Braams te gast bij Dokter Corrie.
Zo’n één á twee keer per jaar word ik gevraagd om een lezing of workshop te geven aan muziektherapeuten. Het eerste wat ik dan altijd denk is: Maar ik weet helemaal niks van muziek?!
Op 13 september 1848, tijdens werkzaamheden aan het spoor, doet zich een noodlottig ongeval voor. Tijdens een plotselinge explosie boort een enorme ijzer staaf zich dwars door het hoofd van Phineas Gage die op dat moment aan het werk is.
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een neuropsycholoog, een celbioloog en een natuurkundige. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…
De deadline van de millenniumdoelen is in zicht. Hoe hebben we het er van af gebracht?
Zoenen, verkering, de eerste keer, alles komt aan bod bij Dokter Corrie. Vandaag ben ik te gast!
Ofwel: Het verhaal is ten einde. Ofwel: Ik heb mijn proefschrift ingeleverd!!!
Praten met jongeren over seks? Marijke Naezer vertelt er over bij QMusic.
Bestaat die briljante homo universalis eigenlijk nog wel anno 2015, of is het een mythe?
Een vraag die ik vaak kreeg tijdens mijn onderzoek is of je wel met jongeren over seksualiteit kunt en moet praten. Willen jongeren dit wel, en is dit niet schadelijk? Een schooldirecteur weigerde zelfs mijn enquête onder zijn leerlingen te verspreiden, omdat hij vond dat “bepaalde categorieën…
Eens in de zoveel tijd komt er op mijn Facebook een linkje langs naar een opsomming van de meest gekke wetten ter wereld. Dat een man in Arkansas zijn vrouw bijvoorbeeld slechts één keer in de maand mag slaan, en dan alleen met een stok met een diameter van minder dan 7,5 cm. Of dat het in Ala…
Klinkt als… een fancy nieuwe kledingtrend? Een hype voor het inrichten van je woning? Bijna… Ook in de wetenschap zijn we veel bezig met hoe dingen er uitzien, en hoe we ze zo mooi en duidelijk mogelijk kunnen representeren. Daarvoor moet je goed nadenken over wat de gebruiker gra…
De vorige keer had ik het over verhalen (theorieën) en over feiten. Ik liet zien dat je, om de feiten te begrijpen, een theorie nodig hebt: een verhaal over hoe de feiten precies samenhangen. Dat is een heel belangrijk inzicht – maar roept wel de vraag op waar die feiten dan precies vandaan ko…
We denken soms dat de feiten voor zichzelf spreken – maar in de rechtbank gaat het om verhalen. Kijk maar eens naar de zaak Hendriks, waarin de 40-jarige meneer Hendriks is beschuldigd van de mishandeling van zijn 38-jarige partner, mevrouw Verschie.
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een natuurkundige, een socioloog en een muziektechnoloog. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…