Maatschappijwetenschap

De studie houdt zich bezig met allerlei maatschappelijke processen als economie, politicologie, rechtsgeleerdheid en de sociale samenleving. De opbouw en het functioneren van de maatschappij staat op de voorgrond. Binnen Nederland wordt onder andere onderzoek gedaan naar het strafrechtelijk systeem, criminaliteit, de multiculturele samenleving en ontwikkelingen binnen de EU.

Marloes van Amerom lijdt aan een ongebreidelde vorm van nieuwsgierigheid die ze het liefst op een veelvoud van onderwerpen loslaat. Toen bleek dat je als journalist pas echt onbeschaamd vragen kunt stellen, verruilde ze de academische wereld, waarin ze promoveerde in de Sociale Geografie, al snel voor die van de (wetenschaps)journalistiek. Na enige jaren in Groot-Britannie en Zuid-Afrika vertoefd te hebben, is ze nu weer ‘firmly rooted’ in Nederland. Vroeg opstaan is niet een van haar hobby’s en hoewel ze graag beweert gastvrij te zijn worden harige achtvoeters zonder pardon de deur uitgeschopt.

“De werkelijke ontdekkingsreis bestaat er niet in dat men men nieuwe landschappen ontdekt, maar dat men de wereld met nieuwe ogen bekijkt.”

Marloes van Amerom
Redacteur Maatschappij
Bekijk 2.067 artikelen over maatschappijwetenschap
Zoeken en filteren in
Maatschappijwetenschap
Filter & zoeken