Geschiedenis

De geschiedwetenschappen houden zich bezig met de bestudering van gebeurtenissen, ontwikkelingen, culturen en volken uit het verleden. NEMO Kennislink schrijft over de volle breedte van de geschiedwetenschap, dus van de oudheid tot de moderne tijd. We volgen daarvoor het onderzoek van – met name Nederlandse – historici, en geven historische achtergronden bij actuele ontwikkelingen.

Marjolein Overmeer was verkocht na het lezen van haar eerste Thea Beckman boek en ging jaren later Geschiedenis studeren in Leiden. De verhalen van en over ‘gewone’ mensen vindt ze nog steeds het boeiendst en daar schrijft ze dan ook het liefst over. Maar verder komen alle aspecten uit de Geesteswetenschappen aan bod.

Er is genoeg interessant wetenschappelijk onderzoek, maar hoe maak je dat toegankelijk en boeiend voor het brede publiek? Marjolein slaat graag bruggen tussen die twee. Niet alleen voor Kennislink maar ook als freelancer (De Lachende Cavalier).

In haar vrije tijd drinkt een borrel op een terras met vrienden, leest (meestal historische) boeken, kijkt (het liefst historische) films of bezoekt (inderdaad, bij voorkeur historische) musea.

Marjolein Overmeer
Vakredacteur Geesteswetenschappen
Bekijk 965 artikelen over geschiedenis
Zoeken en filteren in
Geschiedenis
Filter & zoeken