Geowetenschappen

De aardwetenschappen gaan over de vorming, de geschiedenis en de opbouw van de planeet aarde, en over de wisselwerking van alle processen die het systeem aarde draaiende houden. Waar vind je olie, gas en zoet water? Waar is de kans op een aardbeving het grootst? Hoe zag de aarde er 60 miljoen jaar geleden uit? Tegen welke waterstanden moeten onze rivierdijken bestand zijn? Het is zomaar een greep uit de vragen waar de aardwetenschappers zich mee bezig houden. De aardwetenschappen maken gebruik van alle natuurwetenschappen - zoals bijvoorbeeld fysica om de diepe aarde zichtbaar te maken, en chemie om de herkomst en ouderdom van gesteenten te bepalen. Kennislink bericht over alle aspecten van de geowetenschappen van paleontologie (over het oerleven) tot klimaatwetenschappen, van hydrologie (over het water op aarde) tot seismologie.

Bij ieder keuzemoment in het leven sloeg bij Marlies de twijfel weer toe. Wilde ze schrijven, of toch verder in de exacte wetenschappen? Uiteindelijk werd het beide.

Marlies studeerde geofysica aan de Universiteit Utrecht, promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, en is sinds 2008 naast haar baan als universitair docent tevens freelance wetenschapsjournalist. Zij schrijft ook voor o.a. De Volkskrant en KIJK.

Marlies ter Voorde
Redacteur Aarde & Klimaat
Bekijk 1.636 artikelen over geowetenschappen
Zoeken en filteren in
Geowetenschappen
Filter & zoeken