Geesteswetenschappen

Geesteswetenschappen is een verzamelnaam voor de wetenschappen die de 'geestesproducten' van de mens bestuderen. Uiteenlopende vakgebieden zoals (kunst)geschiedenis, archeologie, filosofie, taalwetenschap en religiestudies vallen hieronder. Geesteswetenschappen leren ons kritisch nadenken. NEMO Kennislink wil haar lezers niet alleen maar kennis voorschotelen, maar zwengelt ook graag de discussie aan.

Marjolein Overmeer was verkocht na het lezen van haar eerste Thea Beckman boek en ging jaren later Geschiedenis studeren in Leiden. De verhalen van en over ‘gewone’ mensen vindt ze nog steeds het boeiendst en daar schrijft ze dan ook het liefst over. Maar verder komen alle aspecten uit de Geesteswetenschappen aan bod.

Er is genoeg interessant wetenschappelijk onderzoek, maar hoe maak je dat toegankelijk en boeiend voor het brede publiek? Marjolein slaat graag bruggen tussen die twee. Niet alleen voor Kennislink maar ook als freelancer (De Lachende Cavalier).

In haar vrije tijd drinkt een borrel op een terras met vrienden, leest (meestal historische) boeken, kijkt (het liefst historische) films of bezoekt (inderdaad, bij voorkeur historische) musea.

Marjolein Overmeer
Vakredacteur Geesteswetenschappen
Bekijk 1.743 artikelen over geesteswetenschappen
Zoeken en filteren in
Geesteswetenschappen
Filter & zoeken