Welke blogs werden het meest gelezen in de afgelopen maand?
Welke blogs werden het meest gelezen in de afgelopen maand?
Drie belangrijke tips, waar iedere promovendus (beginnend of al vergevorderd) vast iets aan heeft.
Nu op een rijtje: de vijf meestgelezen blogs van Faces of Science van de afgelopen maand.
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, vooral fantasy (lekker stereotiep). Hoewel het meestal niet zo nauw genomen wordt met wetenschappelijke aspecten, kom ik soms toch interessante dingen tegen.
Grijp je kans om de Faces of Science in het echt te ontmoeten. Vanaf aanstaande donderdag 19 november vertellen ze in de bibliotheek in Amsterdam over hun onderzoek.
Ik beoefen zelf al een aantal jaar yoga. Soms wat intensiever, momenteel heel weinig, maar het heeft me zeker nu tijdens mijn promotietraject de nodige ontspanning gegeven. Hoe tof, dacht ik, zou het zijn om iets met yoga in de gevangenis te gaan doen?
Nu op een rijtje: de vijf meestgelezen blogs van Faces of Science van de afgelopen maand.
Wil je Julia Cramer en Barbara Braams eens van een heel andere kant zien? Kom dan 21 oktober naar theater Walhalla in Rotterdam.
Je hebt wellicht gemerkt dat ik de afgelopen tijd wat minder actief was met bloggen hier op de website van Faces of Science.
Is het een probleem dat ‘vrienden’ op social media niet allemaal ‘echte vrienden’ zijn? Dat hangt ervan af: de online netwerken van jongeren worden anders beoordeeld dan die van volwassenen.
Van bloeddorstige wilde tot gedistingeerd leider: Hoe illustraties racisme en stereotypen kunnen bekrachtigen of juist ontkrachten.
Gisteren gaf ik op het Oerol theaterfestival een college naast een toneelstuk over de relatie tussen Suriname en Nederland. De organisatie vroeg mij om in dagboekvorm te evalueren wat deze ervaring mij gebracht heeft. Het zal ook weer eens niet, met die kunstzinnige types :)
And now, the end is near; And so I face the final curtain.
Voor veel vrouwelijke wetenschappers is seksisme nog steeds een dagelijkse realiteit.
Wetenschap communiceren naar een groot publiek is een kunst. Een kunst die niet alle wetenschappers van nature in zich hebben. Tenslotte is het doen van gedegen wetenschappelijk onderzoek, en de resultaten beschrijven in een wetenschappelijke publicatie, iets heel anders dan diezelfde resultat…
Vrijdag 19 juni verzorgt Fransje Molenaar een heus Oerol-college op Terschelling.
Voor de supermarkt in het kustdorp waar mijn ouders wonen, staat een man met een accordeon. Hij is drie koppen kleiner dan ik ben, maar dat valt vandaag niet zo op, aangezien ik in een rolstoel word voortbewogen.
Meer dan 150 acts beleven die gaan over kunst en wetenschap? Kom dan 6 juni naar Groningen.
Op een bepaald moment in je promotietraject kom je op het punt van ‘afronden’. Op dat punt ben ik nu.
Het onderwerp klimaatengineering leidt tot een breed scala aan reacties. Het lijkt er op dat we met klimaatengineering mogelijk klimaatrisico’s kunnen verminderen. Dus volgens mij moeten we – ondanks de nadelen en risico’s – het in elk geval onderzoeken. Natuurlijk is er rege…
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een neuropsycholoog, een celbioloog en een natuurkundige. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…
Bestaat die briljante homo universalis eigenlijk nog wel anno 2015, of is het een mythe?
Een vraag die ik vaak kreeg tijdens mijn onderzoek is of je wel met jongeren over seksualiteit kunt en moet praten. Willen jongeren dit wel, en is dit niet schadelijk? Een schooldirecteur weigerde zelfs mijn enquête onder zijn leerlingen te verspreiden, omdat hij vond dat “bepaalde categorieën…
De vorige keer had ik het over verhalen (theorieën) en over feiten. Ik liet zien dat je, om de feiten te begrijpen, een theorie nodig hebt: een verhaal over hoe de feiten precies samenhangen. Dat is een heel belangrijk inzicht – maar roept wel de vraag op waar die feiten dan precies vandaan ko…
We denken soms dat de feiten voor zichzelf spreken – maar in de rechtbank gaat het om verhalen. Kijk maar eens naar de zaak Hendriks, waarin de 40-jarige meneer Hendriks is beschuldigd van de mishandeling van zijn 38-jarige partner, mevrouw Verschie.
Elk jaar ondergaan meer dan 20.000.000 vrouwen – meer dan er mensen in Nederland wonen! – een onveilige abortus. Hierdoor sterven jaarlijks 47.000 vrouwen. 47 duizend levens die gered kunnen worden door veilige abortus en anticonceptie toegankelijk te maken.
Ik doe onderzoek naar hartfalen en gebruik daarbij proefdieren, ben ik dan een slecht mens?
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een natuurkundige, een arts-onderzoeker en een politicoloog. Benieuwd wie het zijn?
In één minuut je onderzoek pitchen? Neem een sluier mee!
Ik ben een groot liefhebber van muziek. Ik luister er graag naar en steek ook tijd en aandacht in mijn apparatuur door zogeheten Hifi of High-End Audio-apparatuur te gebruiken.