Filosofie

Filosofie is te omschrijven als het 'denken over denken'. Filosofen proberen door te denken en te redeneren zowel fundamentele filosofische problemen te formuleren als oplossingen te bedenken. Nederlandse filosofen zijn te vinden in alle deelgebieden van de filosofie. Op NEMO Kennislink besteden we vooral aandacht aan filosofie wanneer het praktische toepassingen kent of wanneer het een link heeft met andere vakgebieden op onze site.

Marjolein Overmeer was verkocht na het lezen van haar eerste Thea Beckman boek en ging jaren later Geschiedenis studeren in Leiden. De verhalen van en over ‘gewone’ mensen vindt ze nog steeds het boeiendst en daar schrijft ze dan ook het liefst over. Maar verder komen alle aspecten uit de Geesteswetenschappen aan bod.

Er is genoeg interessant wetenschappelijk onderzoek, maar hoe maak je dat toegankelijk en boeiend voor het brede publiek? Marjolein slaat graag bruggen tussen die twee. Niet alleen voor Kennislink maar ook als freelancer (De Lachende Cavalier).

In haar vrije tijd drinkt een borrel op een terras met vrienden, leest (meestal historische) boeken, kijkt (het liefst historische) films of bezoekt (inderdaad, bij voorkeur historische) musea.

Marjolein Overmeer
Vakredacteur Geesteswetenschappen
Bekijk 230 artikelen over filosofie
Zoeken en filteren in
Filosofie
Filter & zoeken