Economie

De studie economie is onderdeel van de sociale wetenschappen en onderzoekt het gedrag van bedrijven en consumenten. Binnen Nederland wordt voornamelijk onderzoek gedaan naar de binnenlandse economische groei, consumentengedrag en werkgelegenheid. De Nederlandse overheid streeft hierbij naar een duurzame economie met aandacht voor natuur en leefomgeving.

Wil je meer weten over

Marloes van Amerom lijdt aan een ongebreidelde vorm van nieuwsgierigheid die ze het liefst op een veelvoud van onderwerpen loslaat. Toen bleek dat je als journalist pas echt onbeschaamd vragen kunt stellen, verruilde ze de academische wereld, waarin ze promoveerde in de Sociale Geografie, al snel voor die van de (wetenschaps)journalistiek. Na enige jaren in Groot-Britannie en Zuid-Afrika vertoefd te hebben, is ze nu weer ‘firmly rooted’ in Nederland. Vroeg opstaan is niet een van haar hobby’s en hoewel ze graag beweert gastvrij te zijn worden harige achtvoeters zonder pardon de deur uitgeschopt.

“De werkelijke ontdekkingsreis bestaat er niet in dat men men nieuwe landschappen ontdekt, maar dat men de wereld met nieuwe ogen bekijkt.”

Marloes van Amerom
Redacteur Maatschappij
Bekijk 243 artikelen over economie
Zoeken en filteren in
Economie
Filter & zoeken