Cultuurwetenschappen

Onder de cultuurwetenschappen vallen de wetenschappen die bepaalde facetten van de cultuur bestuderen. Hieronder vallen (kunst)geschiedenis, cultureel erfgoed, film- en theaterwetenschappen, literatuurwetenschappen en filosofie. Een overlap met de Geesteswetenschappen dus, maar op NEMO Kennislink schrijft ook de redacteur Maatschappijwetenschappen over cultuuruitingen, waaronder die van niet-westerse culturen in onze maatschappij.

Marjolein Overmeer was verkocht na het lezen van haar eerste Thea Beckman boek en ging jaren later Geschiedenis studeren in Leiden. De verhalen van en over ‘gewone’ mensen vindt ze nog steeds het boeiendst en daar schrijft ze dan ook het liefst over. Maar verder komen alle aspecten uit de Geesteswetenschappen aan bod.

Er is genoeg interessant wetenschappelijk onderzoek, maar hoe maak je dat toegankelijk en boeiend voor het brede publiek? Marjolein slaat graag bruggen tussen die twee. Niet alleen voor Kennislink maar ook als freelancer (De Lachende Cavalier).

In haar vrije tijd drinkt een borrel op een terras met vrienden, leest (meestal historische) boeken, kijkt (het liefst historische) films of bezoekt (inderdaad, bij voorkeur historische) musea.

Marjolein Overmeer
Vakredacteur Geesteswetenschappen
Bekijk 373 artikelen over cultuurwetenschappen
Zoeken en filteren in
Cultuurwetenschappen
Filter & zoeken