Voor het eerst is er een virtualreality-filmpje gemaakt van het zwarte gat in het midden van onze eigen Melkweg. Mijn groep publiceerde deze film.
Voor het eerst is er een virtualreality-filmpje gemaakt van het zwarte gat in het midden van onze eigen Melkweg. Mijn groep publiceerde deze film.
Welke blogs werden het meest gelezen in de afgelopen maand?
Nu op een rijtje: de vijf meestgelezen blogs van Faces of Science van de afgelopen maand.
Grijp je kans om de Faces of Science in het echt te ontmoeten. Vanaf aanstaande donderdag 19 november vertellen ze in de bibliotheek in Amsterdam over hun onderzoek.
De vreemde consequenties van de quantummechanica vond Einstein spookachtig. “Deze theorieën spelen een gewaagd spel met de werkelijkheid”, vond hij. Nu, 80 jaar later, hebben mijn collega’s in Delft als eerste een sluitend bewijs kunnen geven: ‘spooky action at a di…
Wil je Julia Cramer en Barbara Braams eens van een heel andere kant zien? Kom dan 21 oktober naar theater Walhalla in Rotterdam.
Vorige week was het zo ver. Voor het eerst heeft de mensheid het voor elkaar gekregen om protonen (waterstofkernen) op elkaar te laten botsen bij de wonderbaarlijk hoge energie van 13 TeV. Nu zal dat de meeste mensen niet zo veel zeggen en iedere vergelijking is praktisch zinloos (de energie d…
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een neuropsycholoog, een celbioloog en een natuurkundige. Maar wie zijn het? Tromgeroffel…
De sterrenhemel spreekt tot de verbeelding. Wat is daar buiten allemaal? Hoe belangrijk zijn wij mensen? Sterrenkunde is daarmee een van de oudste wetenschappen ter wereld. Tegelijkertijd begrijpen we nog altijd weinig van de processen die het heelal, de sterrenstelsels, de sterren, de planete…
3 maart geeft sterrenkundige Lucas Ellerbroek een lunchlezing.
Vandaag presenteert Faces of Science drie nieuwe gezichten van de wetenschap! Een natuurkundige, een arts-onderzoeker en een politicoloog. Benieuwd wie het zijn?
Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Planetenjagers was Lucas Ellerbroek 11 december te gast bij De Kennis van Nu Radio.
De afgelopen week waren de Faces volop in het nieuws. Heb je ze gemist? Hier een overzicht:
Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Planetenjagers is Lucas Ellerbroek 12 november te gast bij Kunststof op NPO Radio 1.
Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek Planetenjagers is Lucas Ellerbroek 11 november te gast bij Met het oog op morgen op NPO1.
In de nieuwe film ‘Onbegrensde wetenschap’ vertellen zes bètawetenschappers wat hun werk zo spannend maakt.
Toen ik begon aan mijn PhD, voelde ik mij bij voorbaat verplicht om een carrière in de wetenschap te ambiëren. Er werd zoveel geïnvesteerd om mij op een bepaald gebied expert te maken. Als ik uiteindelijk hier niet in verder zou gaan, was het zonde. Dan had in eerste instantie beter iemand and…
De zomer is normaal gesproken komkommertijd: een nieuwsloze periode waarin de wolf in Overijssel, de poema op de Veluwe en andere gekkigheden het nieuws domineren. Dit jaar is het wel anders; genoeg geopolitieke kwesties om kranten en blogs mee te vullen. Niet al het nieuws heeft betrekking op…
“Ah, sterrenkunde, wat interessant! Wat doe je dan de hele dag?” Men kijkt vaak verwachtingsvol naar me op als deze vraag gesteld wordt. Het werk als sterrenkundige zal wel interessant zijn! Over daken lopen met je telescoop, wachten op een opening in het wolkendek, filosoferend na…
Sterrenkunde doet het goed op borrels. Tijdens mijn studie natuurkunde raakten gesprekken over mijn dagelijkse bezigheden met familie en vrienden steevast op een dood spoor. Ze eindigden met een glazige blik in de verte, een verontschuldigend “dat vond ik geen leuk vak op de middelbare school”…