Alle thema's

Thema: Conflict

Inhoud

Specials

Conflict

Vechten

Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij brengt jaarlijks vier cahiers uit voor het brede publiek over actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder met het oog op de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij. Het cahier ‘Conflict’ van stichting BWM gaat over hoe we ons gedragen in conflicten en waarom het soms uit de hand loopt. In samenwerking met Kennislink is het cahier nu ook online te lezen.

Wat voor ruziemaker ben jij?

Thumb

De een is beter in een conflict oplossen dan de ander. Bent u een heethoofd die zich snel in een ruzie verliest? Of bent u meer een pacifist die ruzie liever uit de weg gaat? In deze test weet u in drie minuten tot welk soort ruziemaker u behoort.

Het verleden overleven

Onderzoek wijst uit dat agressie zowel aangeleerd als aangeboren kan worden. Deze documentaire laat echter zien dat noch genen noch opvoeding een garantie hoeven zijn voor een leven lang conflicten. Vier succesvolle bekende Nederlanders vertellen openhartig over mishandelingen uit hun jeugd.