Alle thema's

Thema: Biodiversiteit

Inhoud

Specials

Bwmlogo
Stichting Biowetenschappen en Maatschappij, via CC 0

Dit thema is gebaseerd op het gelijknamige cahier van de stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Deze stichting brengt jaarlijks vier cahiers uit voor het brede publiek over actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, met de focus op de betekenis en gevolgen voor mens, dier en maatschappij.

Documentaire 'Haring in 't IJ'

Vos

Een jaar lang trokken stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker Merel Westrik door de stadse natuur. Ze zagen spelende vossen in het havengebied, slechtvalken broeden in de schoorsteen van de afvalverbranding, ringslangen op IJburg en rode Amerikaanse rivierkreeften op straat in de Watergraafsmeer. Wilde dieren in Amsterdam? Midden in die drukte? Jazeker. Zelfs meer soorten dan ooit tevoren.

Hoezo is biodiversiteit belangrijk?

Medium

Elke twee weken verschijnt op Kennislink een gastcolumn. De columnist is steeds een andere onderzoeker, die vanuit zijn of haar vakgebied schrijft over het leven in de wetenschap of de wetenschap achter ons dagelijks leven. Deze week, in het kader van de Week van de Biodiversiteit op Kennislink: de Utrechtse bioloog Gerrit Heil vraagt zich af of wel duidelijk is wat biodiversiteit precies betekent.

Toekomstvisie Taskforce Biodiversiteit