Alle thema's

Thema: 2015 Jaar van het Licht

Inhoud

Specials

NPO Doc: Limits of Light

Wij mensen nemen de wereld om ons heen in de eerste plaats waar door middel van ons zichtvermogen. Maar het licht en de kleuren die we zien zijn slechts een fractie van alle elektromagnetische straling die zich om ons heen manifesteert. De documentaire Limits of Light verkent de wereld van het licht.

Nationale lichtmeting scholen

Nationale lichtmeting
Astronomie.nl

Eind november trekken leerlingen van Nederlandse middelbare scholen eropuit om de nationale lichtmeting te doen. Ze proberen met een eigengebouwde spectrometer te achterhalen wat voor verlichting ze thuis gebruiken. Klik voor meer informatie en inschrijvingen op de link!

Peiling: Wat is licht?

Website Jaar van het Licht

Iyl logo colorprimary
Logo

In Nederland wordt het Internationale Jaar van het Licht georganiseerd door de gelijknamige stichting. Ga naar de website voor meer informatie over de organisatie en de activiteiten.

Het Jaar van het Licht werd officieel afgetrapt tijdens een evenement in Science Center NEMO. Verschillende wetenschappers spraken over hun onderzoek en hoe licht daarin een belangrijke rol speelt. Hier spreekt geneticus Hans Clevers van het UMC Utrecht in het Engels over de manieren waarop hij cellen met licht identificeert.