Je leest:

Win een sexy prijzenpakket

Win een sexy prijzenpakket

seks (117)
Thema: Seks

Onder de deelnemers die alle vijf plaatjes goed hebben geraden, verloten we vijf sexy prijzenpakketten. Wat vinden de winnaars onder andere op hun deurmat?

Boek: Bla Bla, 600 zinloze feiten over seks

Wie dit boekje doorleest (en onthoudt!) weet altijd een leuk weetje uit zijn mouw te schudden als het gesprek even stokt. Bijvoorbeeld: 72 procent van de mannen geeft toe dat ze wel eens over collega’s fantaseren. Als een politieagent in Idaho vermoedt dat een stel de liefde in een voertuig bedrijft, moet hij drie keer toeteren en twee minuten wachten voordat hij het voertuig mag naderen. Een mannenpenis krimpt niet alleen bij kou, maar ook bij niet-seksuele opwinding, bijvoorbeeld wanneer zijn favoriete voetbalteam een doelpunt maakt. Als Don Juan steekt het konijn schraal af bij de woestijnrat, die 120 keer per uur seks kan hebben.

Bla Bla, 600 zinloze feiten over seks van Fredrik Colting en Carl-Johan Gadd wordt uitgegeven en beschikbaar gesteld door mo’media.

Luistercd: Tot over je oren, verliefdheid en seksualiteit in de hersenen

De Groningse hoogleraren Gert ter Horst (neurobiologie) en Gert Holstege (neuroanatomie) spijkeren je in twee uur bij over alles wat er in de hersenen gebeurt als je verliefd wordt of seks wilt. Want iedereen weet het: seks zit tussen de oren. Maar hoe de hersenen werken bij seksuele opwinding en orgasme is vrijwel niet bekend. Hersenen hebben twee doelen: zorgen dat het individu overleeft, en dat de soort overleeft. Alle activiteiten die helpen om dit doel te bereiken worden “beloond” door de hersenen. Zo geeft het eten van voedsel een positief gevoel, en leveren seksuele activiteiten gevoelens van ‘genot’. Luister naar deze Groningse professoren en kom er achter wat er nu eigenlijk tussen die oren gebeurt tijdens seks, hoe de hersenwerking tijdens seks verschilt van hersenwerking in het algemeen en waarom wij mensen altijd zo geïnteresseerd zijn in het onderwerp seks.

De luistercd Tot over je oren, verliefdheid en seksualiteit in de hersenen wordt uitgegeven en beschikbaar gesteld door Luister Wijs.

Medewerkers van NEMO en Kennislink zijn uitgesloten van deelname. Je kunt stemmen tot 15 juni. Alleen de winnaars krijgen per e-mail persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 30 april 2010

Thema: Seks

ANP photo, via CC 1
Seks
Elke dag hebben miljoenen mensen seks. Voor hun plezier, voor hun werk, om een kind te maken of omdat het moet. Dat maakt seks een belangrijk onderdeel van ons leven en van onze maatschappij. Op deze themapagina lees je daarom alles over de wetenschap achter seks.
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.