Alle thema's

Wat doen we als we het doen?

Deze publicatie is onderdeel van het thema: Seks

Voor seks heb je meer nodig dan alleen lust en een setje geslachtsdelen. Wat komt er allemaal bij kijken? En waar kan er een kink in de kabel komen?

door

Medium

Zoals je in deze slideshow ziet, komen er nog heel wat lichaamsdelen kijken bij een potje seks. Elk onderdeel speelt zo zijn eigen rol. En elk heeft dus ook zijn eigen kans op foutjes. Wat kan er fysiek allemaal mis gaan bij mannen? En wat is er aan de hand als vrouwen pijn tijdens het vrijen hebben?

Het brein en onze zenuwen spelen natuurlijk ook een grote rol tijdens de daad. Van geilheid tot de fijne stofjes na het orgasme: wat gebeurt er tijdens seks in onze hersenen?

Large

Wat we precies doen op het gebied van seks is natuurlijk ook afhankelijk van onze leeftijd. Onze seksuele ontwikkeling begint al vroeg -zelfs in de baarmoeder- en gaat door tot in het bejaardentehuis. Elke levensfase heeft zo zijn eigen seksuele gewoontes en activiteiten. Daarbij komt ook nog eens de vrouwelijke cyclus om de hoek kijken, die bepaalt wat we wanneer doen. Wat is de invloed van deze cyclus en welke invloed heeft de pil hier op?

Inhoud van dit hoofdstuk: