Je leest:

Wat doen we als we het doen?

Wat doen we als we het doen?

Auteur: | 25 maart 2010
seks (116)
Thema: Seks

Voor seks heb je meer nodig dan alleen lust en een setje geslachtsdelen. Wat komt er allemaal bij kijken? En waar kan er een kink in de kabel komen?

Voor seks heb je meer nodig dan alleen de primaire geslachtsdelen. Het hele lichaam reageert tijdens de verschillende fasen van het seksspel: van opwinding tot ontspanning. Bekijk hier de slideshow
iStockphoto

Zoals je in deze slideshow ziet, komen er nog heel wat lichaamsdelen kijken bij een potje seks. Elk onderdeel speelt zo zijn eigen rol. En elk heeft dus ook zijn eigen kans op foutjes. Wat kan er fysiek allemaal mis gaan bij mannen? En wat is er aan de hand als vrouwen pijn tijdens het vrijen hebben?

Het brein en onze zenuwen spelen natuurlijk ook een grote rol tijdens de daad. Van geilheid tot de fijne stofjes na het orgasme: wat gebeurt er tijdens seks in onze hersenen?

Irenea / Kennislink

Wat we precies doen op het gebied van seks is natuurlijk ook afhankelijk van onze leeftijd. Onze seksuele ontwikkeling begint al vroeg -zelfs in de baarmoeder- en gaat door tot in het bejaardentehuis. Elke levensfase heeft zo zijn eigen seksuele gewoontes en activiteiten. Daarbij komt ook nog eens de vrouwelijke cyclus om de hoek kijken, die bepaalt wat we wanneer doen. Wat is de invloed van deze cyclus en welke invloed heeft de pil hier op?

Oeps: Onbekende tag `animatie’ met attributen {"id"=>"54751", “titel”=>"Seksuele ontwikkeling in boomringen", “credits”=>"Asha ten Broeke / Kennislink ", “breedte”=>"554", “hoogte”=>"526"}

Inhoud van dit hoofdstuk:

Slap of op slot

Elles Lalieu en Ronald Veldhuizen

Stilt opwinding de pijn?

Joop Rosier

Seksende zenuwcellen

Asha ten Broeke

Masturberen in de baarmoeder

Asha ten Broeke

Seks en de cyclus

Elles Lalieu
Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 25 maart 2010

Thema: Seks

ANP photo, via CC 1
Seks
Elke dag hebben miljoenen mensen seks. Voor hun plezier, voor hun werk, om een kind te maken of omdat het moet. Dat maakt seks een belangrijk onderdeel van ons leven en van onze maatschappij. Op deze themapagina lees je daarom alles over de wetenschap achter seks.
Bekijk het thema
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.