Je leest:

Technologisch Toptalent 2012

Technologisch Toptalent 2012

Auteurs: en | 16 november 2012

Elk jaar reikt technologiestichting STW de Simon Stevin Gezelprijs uit aan een veelbelovende jonge STW-promovendus. De prijs helpt onderzoekers om succesvol te worden in hun vakgebied. Kennislink en STW presenteren de kandidaten van 2012.

De Simon Stevin Gezelprijs wordt door technologiestichting STW jaarlijks uitgereikt aan ‘de beste promovendus op een STW-project’ van het voorgaande jaar. Het is een aanmoedigingsprijs van 5.000 euro, die de onderzoeker kan besteden aan een activiteit die zijn (wetenschappelijke) loopbaan vooruit helpt.

Traditiegetrouw wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van STW. Uit de genomineerden kiest de jury drie finalisten die zich tijdens dit congres presenteren. Wie er uiteindelijk wint wordt voornamelijk bepaald door de manier waarop de onderzoekers in staat zijn een lekenpubliek te informeren en enthousiasmeren over (het toepassen van de kennis uit) hun onderzoek.

In het boekje ‘Technologisch Toptalent 2012’ staan interviews met de drie finalisten en de overige kandidaten. Nu zijn de verhalen ook te vinden op Kennislink:

Winnaar: Loes Segerink

Finalist: Coert Metz

Finalist: Daniël Schinkel

Can Aran

Jia Gao

Mathieu Odijk

Marije Oostindjer

Gerard Ros

Rebecca Schaefer

Dit artikel is een publicatie van Technologiestichting STW.
© Technologiestichting STW, alle rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 16 november 2012

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.