Je leest:

Schoonheid in de wetenschap – De foetus

Schoonheid in de wetenschap – De foetus

Auteur: | 12 februari 2011

In het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek is behalve kennis en inzicht ook schoonheid te vinden. Dat laat de tentoonstelling “Schoonheid in de wetenschap” in het Museum Boijmans van Beuningen zien. Zo levert echoscopisch onderzoek een schitterende blik op het eerste ontstaan van menselijk leven.

Prof. dr. Hans Galjaard vertelt over de menselijke foetus.

Meer over de foetus

Meer over kunstmatige bevruchting

Meer over prenatale screening

  • Prenataal netjes geregeld (Cicero) – Prenatale screening kan aangeven of de foetus een verhoogde kans heeft op erfelijke afwijkingen. Ouders moeten een geïnformeerde keuze maken over het wel of niet deelnemen aan die screening.
  • Uitbreiding voor embryo’s (Kennislinkartikel) – Selecteren op gezonde IVF-embryo’s voordat zij terug geplaatst worden bij de moeder. Mag dat wel?
  • U wilt een meisje? Dat kan… (Marco van Kerkhoven) – Tegenwoordig is het mogelijk om in een zeer vroeg stadium te bepalen of de foetus een jongen of een meisje wordt.
  • Prenatale screening (Erfocentrum)
  • Prenatale diagnostiek (Gynaecologie.nl)

Meer over embryonale stamcellen

Zie ook

Beluister alle audiofragmenten

Het Museum Boijmans van Beuningen toont achthonderd esthetische beelden uit het lab. De tentoonstelling Schoonheid in de wetenschap is van 12 februari t/m 5 juni te zien. De bijbehorende audiotour is hier in samenwerking met het museum online te beluisteren. Ook in het Leidse Museum Boerhaave is een selectie van de foto’s te zien.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 12 februari 2011
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.