Je leest:

Nood-ic in Twente

Nood-ic in Twente

Auteur: | 25 januari 2008

Op de parkeerplaats van het Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente moest op de avond van 24 januari plots een nood intensive care worden neergezet. Dit omdat er op de bestaande ic-afdeling een gevaarlijke resistente bacterie ronddwaalt. Maandag troffen artsen de bacterie aan bij twee patiënten. Deze patiënten zijn inmiddels in quarantaine geplaatst.

Het leger is bezig met het neerzetten van de nood-ic op de parkeerplaats van het Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente. Het zal nog wel drie maanden duren voordat de ic-afdeling in het ziekenhuis weer gebruikt kan worden.

De bacterie waar het allemaal om gaat is de Acinetobacter baumannii bacterie (MDARB). Deze bacterie lijkt sterk op MRSA, oftewel de ziekenhuisbacterie. MDRAB kan mensen infecteren door bijvoorbeeld open wonden en katheters. De bacterie veroorzaakt verschillende infecties en besmet vooral mensen met een zwakke weerstand.

De Acinetobacter baumannii bacterie waar het allemaal om te doen is.

Er liggen nu nog 14 mensen op de besmette ic-afdeling. Deze mensen zullen daar ook blijven liggen. Dit betekent wel dat er pas ontsmet kan worden wanneer iedereen van de afdeling uit het ziekenhuis ontslagen is. De verwachting is dat het nog wel drie maanden kan duren voordat de ic-afdeling weer gebruikt kan worden. Patiënten die nu binnen komen, gaan naar de noodvoorziening.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 25 januari 2008
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.