Je leest:

NL Geo: een boek over geo-innovatie

NL Geo: een boek over geo-innovatie

Auteur: | 3 september 2009

Vandaag, 3 september, komt een boek over geo-informatie in Nederland uit. Onderwerpen zijn duurzaamheid, veiligheid, wijs(heid), mobiel en gezondheid.

Nederland innovatieland. Vandaag komt hier speciaal een boek over uit. De de presentatie van het boek vindt plaats op de RGI Nazomerdag in Herwijden. De gehele titel van het boek luidt: NL Geo – Geo-innovatie in Nederland. De auteurs zijn vooraanstaande journalisten/ wetenschappers: Herbert Blankensteijn (natuurkundige en ICT-journalist), René Ridde (wetenschapsjournalist), Henk Leenaers (fysisch geograaf en boekenschrijver), Dagmar van der Neut (psycholoog en journaliste) en Tonie van Ringelestijn (journalist en radiomaker). De schrijvers maken duidelijk dat digitale kaarten (geo-informatie) enorm belangrijk zijn in de huidige en vroegere maatschappij.

De omslag van het boek.

Geo-informatie helpt je simpelweg de beste route uit te stippelen en files te voorkomen met de TomTom, maar ook bij rampenbestrijding (brandweer, politie etc.) zijn de kaarten onmisbaar. Geo-informatie is ook belangrijk voor het inrichten van woonwijken, het toedienen van medicijnen, het in kaart brengen van de luchtkwaliteit en informatie over het gaan en komen van verschillende dieren en planten door de seizoenen heen. Ook de Nederlandse overheid heeft goed begrepen dat geoinformatie essentieel is en bezit daarom al 25.000 digitale kaarten die actief gebruikt worden.

Het 96 pagina’s tellende boek bestaat uit vijf hoofdstukken: NL Duurzaam, NL Veilig, NL Wijs, NL Mobiel en NL Gezond. Elk hoofdstuk begint met een mening van een vooraanstaand persoon in het vakgebied. Daarna volgen een aantal pagina’s over innovatie, technologie, ervaring en weer innovatie. De hoofdstukken eindigen vaak met enkele relevante getallen.

Het boek is te koop voor vijf euro, maar is binnenkort ook digitaal te downloaden via de website van het RGI.

Zie ook:

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 03 september 2009
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.