Je leest:

‘Land en Water’-fotowedstrijd!

‘Land en Water’-fotowedstrijd!

Auteur: | 31 augustus 2010

Van 16 tot en met 24 oktober barst de Week van de Geschiedenis weer los in Nederland, deze keer met als thema “Land en Water”. En ook Kennislink is als deelnemer natuurlijk weer van de partij.

We kunnen bijna van een soort haat-liefde verhouding spreken, als we kijken naar de relatie tussen Nederland en water. Nederlanders hebben al eeuwenlang geprobeerd om het omliggende water te beteugelen. Soms waren we daarin succesvol, andere keren sloeg de zee keihard terug. Toch hebben Nederlanders altijd van de nood een deugd gemaakt. Internationaal stonden –en staan wij nog steeds- bekend als een volk dat wel raad wist met water.

Tijdens de Week van de Geschiedenis staat de vakpagina Geschiedenis & Archeologie van Kennislink volledig in het teken van de historische strijd tussen ‘Land en Water’. Je leest tijdens deze themaweek onder meer over Nederlandse piraten en over de Watersnoodramp. Maar ook kun je een live-verslag volgen van de Nacht van de Geschiedenis, lezen over bijzondere activiteiten, en jouw kennis testen over de geschiedenis van het Nederlandse waterbeheer.

Alvast in de stemming komen? Doe dan mee aan onze fotowedstrijd! Speciaal voor de Week van de Geschiedenis organiseert Kennislink namelijk een fotowedstrijd rond het thema ‘Land en Water’.

Wat is de bedoeling?

Maak een foto waarin volgens jou het thema ‘Land en Water’ zo goed, leuk, of orgineel mogelijk wordt verbeeld. Foto’s met een historische context hebben natuurlijk een streepje voor. De mooiste inzendingen plaatsen wij in een slideshow op Kennislink, en de allermooiste inzending wint een geschiedenis-prijzenpakket!

Hoe?

Je kan je foto op een aantal manieren inzenden:

 • Word fan van onze Facebook-pagina, en upload je foto daar onder vermelding van ‘Land en Water’.
 • Word lid van onze Hyves-pagina, en upload je foto daar onder vermelding van ‘Land en Water’.
 • Je foto naar ons emailen kan uiteraard ook. Stuur deze dan onder vermelding van ‘Land en Water’ naar [email protected]

Veel succes, wij zijn benieuwd!

Voorwaarden

 • Medewerkers van Kennislink en NCWT zijn automatisch uitgesloten van deelname.
 • Foto’s kunnen ingestuurd worden van 1 september tot en met 15 oktober.
 • De winnaar wordt op zaterdag 16 oktober 2010 bekendgemaakt op Kennislink, en ontvangt tevens persoonlijk bericht.
 • Over de uitslag van de wedstrijd kan niet gecorrespondeerd worden.
 • De redactie van Kennislink behoudt het recht om de foto bij te snijden ten behoeve van (eind)redactionele overwegingen.
 • Alleen eigen werk of ander materiaal waarvan het auteursrecht bij de inzender zelf ligt, mag ingezonden worden.
 • Inzenders vrijwaren NCWT te allen tijde van claims op beeld(auteursrecht)recht en portretrecht en nemen daarin zelf verantwoordelijkheid.
 • Bij deelname ga je automatisch akkoord met deze voorwaarden.
Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 31 augustus 2010
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.