Winnaars:
Anna Franz (universiteit van Oxford) won de eerste prijs met deze video van een 72 uur oud kippenembryo. Zij injecteerde inkt in de bloedvaten van de dooierzak om het kloppende hart en de bloedvaten van het zeer jonge kuikentje zichtbaar te maken.
Dominik Paquet (Rockefellar University) verdiende volgens de jury de tweede plaats met deze opname van het transport van mitochondriën (blauw) door de zenuwcellen (groen) van een transgene zebravis.
En de derde prijs ging naar dit bijzondere filmpje waarin een watervlo lijkt te spelen met een stukje groenwier (Volvox). De opnames zijn gemaakt door de Duitser Ralf Wagner met behulp van een monster dat hij nam uit het vijvertje in zijn eigen tuin.
Eervolle vermeldingen:
Margaret Clarke (Oklahoma Medical Research Foundation): Amoeben fagocyteren gistcellen.
Liang Gao (Janelia Farm Research Campus): Niercel van Afrikaanse aap laat golfbeweging van membraan zien.
Raul Gonzalez (Raul Gonzalez Studio): Een mierenkolonie doet zich tegoed aan een druppel limonadesiroop.
Saori Haigo (universiteit van Californië): Ontwikkelende eitjes van het fruitvliegje Drosophila melanogaster.
Charles Krebs (Charles Krebs Photography): Hydra viridis, een zoetwater diertje dat een ver neefje is van zeeanemonen, kwallen en polypen.
Robert Markus (universiteit van Stockholm): Circulerende bloedcellen in een larve van het fruitvliegje Drosophila melanogaster.
James Nicholson (Coral Collaborative Research Facility): Close-up van het koraal Fungia sp. De mondholte en de omliggende tentakels zijn duidelijk zichtbaar.
Jeremy Pickett-Heaps (universiteit van Melbourne): De groene alg Micrasterias sp. deelt zichzelf.
Craigh Smith (Insight Photography): Een microscopisch klein radardiertje doet zich tegoed aan een lekker maaltje.
Craigh Smith (Insight Photography): Aseksuele voortplanting bij de kleine worm Aeolosoma hemprichi. De jonge worm komt tevoorschijn aan de achterkant van de ouder.
Daniel von Wangenheim (Duitse student): Vertakking van de wortel van modelplant Arabidopsis thaliana.