Je leest:

Is stamppot oer-Hollands? Echt niet, prakken doen ze overal!

Is stamppot oer-Hollands? Echt niet, prakken doen ze overal!

De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen in de Universiteit van Nederland

Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet. Dat geldt zeker niet voor iedereen, maar veel Nederlanders eten nog regelmatig oer-Hollandse gerechten, zoals boerenkool, asperges en stamppot. Maar is dat geliefde eten wel zo Nederlands als we denken?

Volgens culinair historicus Charlotte Kleyn (Universiteit van Amsterdam) hebben deze gerechten vaak een exotische oorsprong. Betekent dit dan dat we als Nederlanders geen enkel culinair hoogstandje hebben om trots op te zijn? Natuurlijk niet! Bekijk de video en ontdek welke verrassende gerechten wel écht typisch Nederlands zijn.

De Universiteit van Nederland helpt iedereen de wereld beter te begrijpen; alles wat je ooit had willen weten, en alles waarvan je nog niet eens wist dat je ‘t wilde weten. Geen enkele vraag blijft onbeantwoord in hun video’s en podcasts. Bekijk meer video’s op het Youtubekanaal van de Universiteit van Nederland.

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 19 april 2023
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.