Je leest:

In gesprek met Nobelprijswinnaar

In gesprek met Nobelprijswinnaar

Auteur: | 1 juli 2009

Ir. Maartje Bastings, promovenda bij de groep Molecular Science and Technology van de Technische Universiteit Eindhoven, sprak gisteren bijna drie kwartier met Nobelprijswinnaar Peter Agre. Bastings is deze week in het Zuid-Duitse Lindau voor de 59e editie van de jaarlijkse ontmoeting tussen Nobelprijswinnaars en jonge, veelbelovende wetenschappers.

De TU/e-onderzoekster sprak met Agre onder het toeziend oog van de camera’s van Nature. De mediatak van het wetenschappelijke tijdschrift maakt een serie programma’s rond een dozijn speciaal geselecteerde conferentiedeelnemers.

Harm ikink

Bastings vond het een heel leuke ervaring, vertelt ze. “Agre was heel geïnteresseerd in mijn onderzoek. Hij zei contact met mijn generatie wetenschappers heel belangrijk te vinden. Het is een aardige, enthousiaste man.” De promovenda onderzoekt manieren om biomaterialen te voorzien van eiwitclusters om daarmee de interactie met cellen te verbeteren. Dat heeft raakvlakken met Agre’s onderzoek naar waterkanalen in celwanden, waarvoor hij in 2003 de Nobelprijs voor de Scheikunde kreeg.

Harm Ikink

Nature zet vanaf 24 augustus wekelijks steeds één van de gesprekken online op de eigen site en op YouTube".

Later deze week publiceert Kennislink een impressie van de conferentie in Lindau, waar behalve Maartje Bastings nog negen andere veelbelovende Nederlandse studenten en onderzoekers aanwezig zijn.

Interview met Agre door één van ‘Lindau-bloggers’ (Engels)

Meer informatie over de ontmoetingen in Lindau (Engels)

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 01 juli 2009
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.