Je leest:

Google investeert in biotechnologie

Google investeert in biotechnologie

Zoeken in DNA

Auteur: | 23 juni 2009

Google stopt bijna vier miljoen dollar in een beginnend biotechbedrijfje.

Google stopt bijna vier miljoen dollar in een beginnend biotechbedrijfje. De internetgigant staat bekend om zijn belangstelling voor ontluikende technologieën. Maar in dit geval speelt de identiteit van de oprichter misschien ook een rol. 23andMe werd opgestart door Anne Wojcicki, de vrouw van Sergey Brin.

Toch is er geen sprake van een belangenvermenging, houdt Google vol. Brin zou zich afzijdig hebben gehouden tijdens gesprekken over de investering. Een topman van de biotechgigant Genentech zou bovendien als waakhond hebben opgetreden. Genentech is een van de andere geldschieters van 23andMe.

Momenteel heeft 23andMe nog geen zichtbare producten. De firma wil tegen het einde van het jaar mensen toegang geven tot informatie die vervat zit in hun DNA. Dit via tools die via het web beschikbaar zijn, claimt 23andMe.

De investering in biotechnologie lijkt misschien raar voor een internetbedrijf. Maar dat is een verkeerde indruk, want Google en zijn oprichters stoppen wel meer geld in andere technologieën. Sergey Brin en Larry Page investeerden bijvoorbeeld in Nanosolar, een firma die onderzoek doet naar zonnepanelen.

Zie ook:

23andME

Dit artikel is een publicatie van ZDNet.
© ZDNet, alle rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 23 juni 2009
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.