Je leest:

Genetisch gemodificeerd voedsel

Genetisch gemodificeerd voedsel

Je boterhammen dik besmeren met genetische gemodificeerde boter. Op een feestje wat gentechnoten aan je gasten voorschotelen. Let je eigenlijk wel op genetisch gemodificeerd (GM) voedsel?

Je boterhammen dik besmeren met genetische gemodificeerde boter. Op een feestje wat gentechnoten aan je gasten voorschotelen. Of je bereidt een romantisch diner met je partner en giet wat genetisch gemodificeerde slaolie over de knapperige ijsbergsla.

Let je eigenlijk wel op genetisch gemodificeerd (GM) voedsel? Als je niet ieder etiket van het supermarktvoedsel uitgebreid bestudeert, is er een aardige kans dat je een van bovenstaande dingen al hebt gedaan.

Maar is GM-voedsel niet gevaarlijk? Merk je tijdens het eten iets van dat genetische gesleutel? In dit dossier alles over genetische modificatie in eten – en wat je daarvan meekrijgt in het dagelijks leven.

Het dossier

  • Vreemd DNA eten Genetische modificatie verandert het DNA van je voedsel – maar betekent niet meteen dat het gevaarlijk is.
Dit artikel is een publicatie van Ditisbiotechnologie.nl.
© Ditisbiotechnologie.nl, alle rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 13 april 2009

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

LEES EN DRAAG BIJ AAN DE DISCUSSIE