Je leest:

Darwin zou, ehm, trots zijn?

Darwin zou, ehm, trots zijn?

Zet zelf een lullige dood in scene en win vier bioscoopbonnen

Auteur:

Zet een zo lullig mogelijk sterfgeval in scene (gebruik van ketchup en feestartikelen toegestaan) en win vier bioscoopbonnen in de ‘Kennislink loves Darwin’ wedstrijd!

Stel je voor: een man in een scootmobiel staat in een warenhuis op de lift te wachten. Maar het duurt te lang en in zijn vermoedelijke ongeduld rijdt hij met zijn scootmobiel op de deuren in. Niet één keer, niet twee keer, maar drie keer. Uiteindelijk begeven de liftdeuren het en valt de man -met scootmobiel en al- te pletter in de lege liftschacht.

Small
Genomineerde voor een Darwin Award

Dit waargebeurde voorval (hier kun je het zien gebeuren op de beelden van de beveiligingscamera’s) leverde de man met scootmobiel een nominatie op voor de Darwin Awards prijs die altijd postuum wordt toegekend aan mensen die zichzelf uit de genenpool verwijderen. Soms betekent dit dat ze zichzelf ontdoen van hun voortplantingsvermogen, maar meestal veroorzaken ze hun eigen dood, beide voordat ze kinderen kregen. En dan op zo’n ontzettend domme manier, dat Darwin er van zou zeggen dat hier misschien sprake is van natuurlijke selectie.

Kennislink loves Darwin

Wij bij Kennislink houden van natuurlijke selectie en van Darwin, en dus hebben we zelf drie eerder toegekende Darwinawards verfilmd. Hieronder zie je een van de filmpjes. Helemaal onderaan het artikel vind je er nog twee.

Wedstrijd

En nu is jouw beurt. We schrijven namelijk een wedstrijd uit. Pak je mobiele telefoon of videocamera en schiet samen met je vrienden een filmpje waarin je een lullige dood in scene zet. Belangrijk: met in scene zetten bedoelen we dus dat het nep moet zijn: het is niet toegestaan om mensen of dieren om te brengen of te beschadigen tijdens het filmen.

Wat wel is toegestaan: het inzetten van spullen uit de feestwinkel, vrijwillige figuranten en het gebruik van grote hoeveelheden ketchup. Maak van dit alles een filmpje van maximaal twee minuten, en zet hem uiterlijk 30 november op YouTube met de tag ‘KennislinklovesDarwin’ erbij. Stuur ons ook even een mailtje ([email protected]) met de link naar je filmpje en je mailadres, zodat we contact met je op kunnen nemen als je gewonnen hebt. Na 30 november maken we de winnaar bovendien bekend op Kennislink. Naast eeuwige roem win je vier bioscoopbonnen, zodat je je figuranten als dank mee kan nemen naar de film.

Spelregels op een rij

  • Maak een filmpje van maximaal 2 minuten
  • Onderwerp van het filmpje: zet een lullige dood in scene
  • Geen snuffmovies: mensen en dieren mogen niet daadwerkelijk omgebracht worden
  • Zet het filmpje uiterlijk 30 november op YouTube, met als tag ‘KennislinklovesDarwin’
  • Stuur een mailtje met de link naar het filmpje naar [email protected]
  • De winnaar wordt op Kennislink bekend gemaakt…
  • … en wint vier bioscoopbonnen

Nog meer inspiratie

Dit artikel is een publicatie van NEMO Kennislink.
© NEMO Kennislink, sommige rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 27 oktober 2010

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

LEES EN DRAAG BIJ AAN DE DISCUSSIE