Je leest:

Bio-nanotechnologie

Bio-nanotechnologie

Auteur: | 29 mei 2009

De kleinste biotechnologie is al gauw nanotechnologie te noemen. Nanotechnologie en biotechnologie gaan daarom hand in hand: bio-nanotechnologie is geboren.

Zo zijn er superkleine machines die erg snel problemen in je lijf kunnen opsporen. Hoe dat en meer van deze combinaties mogelijk zijn, en of dit allemaal überhaupt veilig is, lees je in dit dossier.

Dossier bio-nanotechnologie:

  1. Nanomachines in je lijf Nanotechnologie bestaat al miljoenen jaren: de techiek zit en masse in je lijf. Zorgwekkend? Welnee. Zonder deze machines zou je niet kunnen overleven.
  2. Van gadget tot levensredder Nanotechnologie staat op het punt om de medische wereld groots te verbeteren. Deel één van een tweeluik over medische nanotechnologie.
  3. De opmars van de Twentse lab-on-a-chip Aan de Universiteit Twente maken ze nanochips aan de lopende band. De chips zijn bijzonder: er past een heel laboratorium in. Deel twee van een tweeluik over medische nanotechnologie.
  4. Nano-na-aperij: plakken en afstoten Nanotechnologie in de natuur biedt inspiratie voor praktische toepassingen. Over spinnen, gekko’s, haaien en lotusbloemen.
  5. Nano (nog) geen risico Ze zitten op autoruiten en in zonnecrême. Maar of nanodeeltjes wel echt veilig zijn, is niet honderd procent zeker. Nederlandse veiligheidsexperts zijn er druk mee bezig.
Dit artikel is een publicatie van Ditisbiotechnologie.nl.
© Ditisbiotechnologie.nl, alle rechten voorbehouden
Dit artikel publiceerde NEMO Kennislink op 29 mei 2009
NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.