tEPIS

Partner van NEMO Kennislink

In de conventionele pathologie staan preparaten (microscoopglaasjes) centraal, en om bevindingen met vakgenoten te delen moeten (klinisch) onderzoekers fysiek bijeen komen of preparaten moeten opgestuurd worden. Dit is een inefficiënte en tijdrovende manier om onderzoek te doen en brengt de breekbare en soms onvervangbare pathologische monsters in gevaar tijdens het transport.

TraIT Digital Pathology / tEPIS streeft ernaar dit proces te verplaatsen naar de online wereld, door het opzetten van een online platform voor de opslag en uitwisseling van gedigitaliseerde pathologie opnamen. Een dergelijke omgeving stelt onderzoekers in staat om preparaten te onderzoeken vanuit hun eigen werkplek en data-analyse uit te voeren op preparaten uit andere studies.

tEPIS is onderdeel van een groter samenwerkingsverband over levenswetenschappen en gezondheid: LSH-FES.

Het tEPIS consortium bestaat uit zes wetenschappelijke instituten en een bedrijf: Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam, Radboudumc Nijmegen, Universitair Medisch Centrum Groningen, Universitair Medisch Centrum Utrecht, VU medisch centrum, Philips Electronics Nederland B.V.

Download ‘Digitale infrastructuur voor pathologisch onderzoek’

Download ‘Digital infrastructure for pathologic research’

Zoeken en filteren in
tEPIS
Filteren & zoeken
Geen artikelen gevonden
Deze partner heeft geen gepubliceerde artikelen die voldoen aan uw zoekopdracht.
Pas uw zoekopdracht aan of bekijk alle artikelen van tEPIS voor andere artikelen die u wellicht interesseren.