Nierstichting

Partner van NEMO Kennislink

Als je nieren hun werk niet doen, ga je dood. Dialyse is weliswaar levensreddend, maar ook loodzwaar. Elk jaar overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Transplantatie is veruit de beste behandeling, maar de wachtlijst is te lang. Elk jaar sterven onnodig veel mensen omdat een donornier te laat komt.

De Nierstichting legt zich daar niet bij neer. Wij doen er alles aan om het aantal donoren te vergroten en doneren bij leven te stimuleren. En zetten vol in op preventie. Door patiënten met nierschade vroeg op te sporen, aandacht te vragen voor minder zout in het eten en voorlichting te geven. We geven vaart aan baanbrekend onderzoek om nierziekten te genezen. En werken keihard aan een draagbare kunstnier. Een wereldwijde doorbraak voor nierpatiënten, want het geeft ze iets onbetaalbaars. Een beter levensperspectief én meer vrijheid en energie om gewoon mens te kunnen zijn.

Wij inspireren en stimuleren mensen om samen met ons alles op alles te zetten voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten. Dat doen we niet alleen, maar samen: met patiënten, vrijwilligers, donateurs, onderzoekers, professionals, ambassadeurs, bedrijven en vele anderen die het leven liefhebben. Vanuit de overtuiging dat het altijd beter kan.

Zoeken en filteren in
Nierstichting
Filteren & zoeken